Angela Merkel otkrila što želi izbjeći pod svaku cijenu

Angela Merkel i čelnici 16 njemačkih država dogovorili su se da će ograničiti veličinu skupova i kazniti one koji se ne budu pridržavali

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu da želi učiniti sve što je u njenoj moći kako bi izbjegla još jedno zatvaranje na razini države, jer se broj zaraženih koronavirusom ponovo povećava u najvećoj europskoj ekonomiji.

– Svi želimo izbjeći još jedno zatvaranje i to možemo postići – rekla je Merkel, dodajući da ljudi znaju mnogo više o tome kako zaštititi sebe i zdravstveni sustav nego u ožujku, kada je uvedeno zatvaranje, prenio je Reuters.

Angela Merkel i čelnici 16 njemačkih država dogovorili su se da će ograničiti veličinu skupova i kazniti one koji se ne budu pridržavali pravila u pokušaju da zaustave širenje koronavirusa tijekom jeseni i zime.

Njemačka kancelarka je naglasila da zatvaranje treba izbjeći pod svaku cijenu.

Prema europskim standardima, Njemačka je do sada imala relativno nisku stopu zaraze i smrtnosti tijekom pandemije, ali Merkel je rekla da bi slučajevi mogli doseći 19.200 slučajeva zaraze dnevno ako se nastave trenutni trendovi.

Zemlja je u utorak prijavila 2.089 novih slučajeva koronavirusa, što znači da je ukupan broj zaraženih 287.421 i ukupno 9.471 smrtni slučaj, navodi Institut za zarazne bolesti Robert Koch.

Bild.baKomentari

Next Post

Odricanje državljanstva: Bh. 'papire' odbacilo gotovo 40 tisuća ljudi

Sri ruj 30 , 2020
Odricanje državljanstva Bosne i Hercegovine postalo je normalna stvar. S druge strane, vladajućima nije loše jer se puni proračun…
Odricanje državljanstva