Borba za medalje: Hrvatski strijelci u finalu OI

Hrvatski strijelci Miran Maričić (24) i Petar Gorša (33) izborili su nastup u finalu discipline MK puška 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju. Maričić je u kvalifikacijama ostvario peti rezultat s 1178 pogodaka, dok je Gorša bio sedmi s 1176.

Oba naša strijelca bila su odlična u ležećem položaju, u kojem su pogodili 397 od maksimalnih 400 krugova. U preostala dva stava Maričić je bio za po krug bolji od Gorše, u klečećem je pogodio 393, a Gorša 392, te u stojećem 388, a Gorša 387, no obojica su se plasirala u finale.

Maričiću su ovo prve Olimpijske igre te je nakon 25. mjesta u disciplini zračna puška 10 metara, u kojoj inače postiže bolje rezultate (ima i broncu sa svjetskog prvenstva 2018.), zablistao u “kraljevskoj” disciplini. 

Za Goršu su ovo četvrte Igre, a ovo će mu biti drugi nastup u finalu. Prije pet godina u Rio de Janeiru je bio sedmi u zračnoj puški, dok je u trostavu u Riju ostao prvi ispod crte, deveti. Najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri Gorša je ostvario također na SP-u prije tri godine, kada je bio srebrni i u zračnoj puški i u trostavu. Ovo je posljednja disciplina programa streljaštva na OI-ju u Tokiju i prva hrvatska finala.

Osim Maričića i Gorše, u finale trostava plasirali su se Rus Sergej Kamenski s najboljim rezultatom kvalifikacija od 1183 pogotka, Kinez Changdong Zhang (1183), Norvežanin Jon-Hermann Hegg (1181), Srbin Milenko Sebić (1180), Ukrajinac Serhij Kuliš (1178) i Bjelorus Jurij Ščerbacevič (1176).

Finale je na programu od 9:50, prenosi Hina.

Bild.ba

Previous articleGotovina predložio naziv Pelješkog mosta, kako vam se čini?
Next articleJoš jedno dijete ostalo zaključano u autu kod trgovačkog centra