Britaniju očekuje novi lockdown

Britanska vlada planira uvođenje društvenog “lockdown-a” u najvećem dijelu sjeverne Velike Britanije i potencijalno Londonu, kako bi se spriječilo širenje drugog vala epidemije koronavirusa, objavio je u nedjelju kasno navečer Times.

Nove mjere predviđaju zatvaranje pubova, restorana i barova na dva tjedna, prenosi Reuters.

Ranije prošlog tjedna, premijer Boris Johnson je izjavio je da bi novi “lockdown” ugrozio radna mjesta, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Times navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih kućanstava u zatvorenom prostoru.

Velika Britanija je prošlog tjedna uvela nove mjere koje zahtijevaju rad ljudi od kuće gdje je to moguće kao i rano zatvaranje restorana i barova kako bi se spriječilo brzo širenje drugog vala korona virusa. Predviđa se da te mjere budu na snazi šest mjeseci.

Škole i trgovine smiju ostati otvorene, kao i tvornice i uredi u kojima zaposlenici ne mogu raditi od kuće, navodi Times pozivajući se na visoki vladin izvor, prenosi Hina.

Bild.baKomentari

Next Post

Đoković i dalje prvi, mali pad ostalih srpskih tenisača

Pon ruj 28 , 2020
Srpski tenisač Novak Đoković i dalje je prvi igrač svijeta, dok su na danas objavljenoj ATP listi pad za jedno mjesto upisali Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Djere. Đoković je prvi sa 11.260 bodova, odnosno ima 1.410 bodova više od drugoplasiranog Španjolca Rafaela Nadala. Kada je riječ o ostalim […]
Novak Đoković