Čović u Stocu poslao oštru poruku: Nećemo odustati dok ne osiguramo jednakopravnost Hrvata…

Obilježavanju 30. obljetnice Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Stolac nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je pozdravio nazočne, čestitao je utemeljiteljima, članovima, kao i svim stranačkim sastavnicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 30. obljetnicu utemeljenja stožerne stranke hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

“Ovo je jedan poseban jubilej, sve što radimo ovih 30. godina pokazuje jednu snagu zajedništva koja je rasla svih ovih godina, a posebno tamo gdje zajedništvo treba biti izraženije, kao ovdje u Stocu. Danas svjedočimo svemu onome što je Hrvatska demokratska zajednica značila za hrvatski narod, bila kralježnica, stožerna stranka hrvatskog naroda, kako 1990., tako i danas“, kazao je Čović.

“O ovome vremenu od 30 godina ne treba posebno pričati, ovo jedan specifičan način obilježavanja obljetnice, ali ono što svakako moramo naglasiti je to da nema HDZ-a, bojim se da bi puno projekata od Domovinskog rata u BiH izgledalo potpuno drugačije nego što izgleda danas. Puno stvari još nismo ostvarili. Možda govorimo o temama o kojima smo govorili i 1996. i 2000. i 2010., ato će biti i dalje tako dok ne uredimo BiH na način da potpuno osiguramo jednakopravnost hrvatskog naroda na svim razinama vlasti kao konstitutivnog naroda, a te izričaje čujete često ovih dana iz Republike Hrvatske, i ne samo predstavnika HDZ-a nego i od onih koji su nas možda 10-15 godina unazad drugačije tretirali kada je u pitanju BiH. Ovo što mi danas imamo je upravo stvaranje preduvjeta da legitimni predstavnici na svim razinama vlasti predstavljaju hrvatski narod, kao i druga dva naroda”, kazao je Čović.

Iskušenja su ispred HDZ-a u gradu koji je strateški interes hrvatskog naroda, ja sam to uvijek na skupovima ovdje naglašavao i nadam se da sve ono što smo mi trebali uvjetno s viših razina pratiti kada je u pitanju Stolac, siguran sam da smo do kraja ispratili sukladno obećanjima koja smo davali i to će se nastaviti i ubuduće. Mi se trebamo okrenuti sebi i ne baviti se drugima kada je i ova razina vlasti u pitanju, raditi sve da osiguramo što kvalitetnije uvijete za život našega naroda ovdje, naše mladosti”, kazao je Čović povodom 30. obljetnice HDZ-a BiH u Stocu.

Stjepan Bošković, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Stolac i kandidat stranaka Hrvatskoga narodnog sabora za načelnika općine Stolac. govoreći o obljetnici istaknuo je kako će Hrvati i nakon ovih izbora imati načelnika, kao i većinu u Općinskom vijeću Stolac.

Iskazao je zahvalu aktualnim i svim dosadašnjim članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH na potpori te svim strankama s hrvatskog političkog spektra koje djeluju u Stocu za korektan dogovor o suradnji za predstojeće lokalne izbore, priopćeno je iz HDZ-a.

Bild.baKomentari

Next Post

Srušio se vojni avion kod bh. granice: Jedan pilot poginuo, za drugim se traga?

Pet ruj 25 , 2020
Mještani kažu da je avion jutros nadlijetao selo i u jednom momentu je letio jako nisko, tik iznad krovova kuća. U padu vojnog aviona MIG 21, koji se jutros oko 9 sati srušio u okolini Malog Zvornika, poginuo je pilot koji je upravljao letjelicom, dok se za drugim traga, prenosi […]