Čović: Žurno riješiti sva sigurnosna i egzistencijalna pitanja u Bihaću

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović u srijedu je nazočio 30. obljetnici utemeljenja HDZ-a BiH u Bihaću.

U sklopu posjete Čović je bio i na prijemu kod bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića s kojim je razgovarao o aktualnim projektima na prostoru grada Bihaća, kao i svim sigurnosnim izazovima s kojima se bihaćki kraj suočava zbog nekontroliranog protoka migranata, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Na sastanku je zaključeno kako državna razina, s obzirom na svoje nadležnosti, mora kontrolirati akumuliranje migranata na ovom, zapadnom dijelu BiH, te uz koordinaciju nadležnih policijskih i pravosudnih institucija spriječiti sve veće međusobne sukobe među migrantima, kao i sve učestalije napade i provale u obiteljske kuće.

Domaćini današnjeg obilježavanja, predsjednik GO HDZ BiH Bihać Saša Sokač i predsjednik ŽO USŽ HDZ BiH Franjo Jurić predstavili su trenutne aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore u ovom gradu, a predsjednik Čović izdvojio je važnost da se glas hrvatskog naroda čuje na prostoru Bihaća, ne samo zbog infrastrukturnih projekata od lokalnog značaja, nego i zbog uloge hrvatskog naroda u, kako kaže, najgorim vremenima opsade bihaćkog kraja.

Čović je također dao potporu okupljenoj koaliciji u okvirima HNS-a kako bi kroz zajedništvo Hrvata na ovom prostoru imali važan glas prema svim budućim, ali i aktualnim strateškim projektima Bihaća, navodi se u priopćenju.

Bild.baKomentari

Next Post

Odnosi BiH i Mađarske stabilni i bez otvorenih pitanja

Sri ruj 30 , 2020
Konstatirali su da su politički odnosi dviju zemalja stabilni i bez otvorenih pitanja, te ocijenili važnim djelovanje na intenziviranju ekonomskih odnosa dviju zemalja i unapređenju investicija.