Alagić opet promijenila iskaz na suđenju za malina respiratore, evo što je rekla na opasku tužitelja

Nastavkom svjedočenja Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefice Sektora za financijsko poslovanje, javne nabave i skladištenje, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavu 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Tijekom unakrsnog ispitivanja svjedokinja je kazala da su elektronskim putem dobivali mnoštvo ponuda za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme, ali da nisu bili u mogućnosti provjeravati svaku ponudu. Prema njenim riječima, tada je izdata naredba da se zbog epidemiološke situacije smanjuju kontakti, a već su imali i oboljele kolege.

Alagić je naglasila da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH u postupku javnih nabava nije utvrdila nepravilnosti niti im je izdavala ikakve prekršaje.

Tužitelj Mirza Hukeljić predočio je svjedokinji iskaz koji je dala u fazi istrage, a u kojem je navela da je ponudu za respiratore osobno donio Fikret Hodžić. Alagić je danas promijenila iskaz te je kazala da to nije točno i da je ponuda stigla na portirnicu, prenosi Avaz.

Tijekom današnjeg višesatnog unakrsnog ispitivanja u jednom trenutku Alagić je zatražila  kraću pauzu, a nakon pauze članovi Sudskog vijeća također su joj postavili niz pitanja. Jedno od njih bilo je jesu li o prepravkama ugovora o kupovini respiratora bile obaviještene nadležne institucije, na što je svjedokinja odgovorila negativno.

Sljedeće ročište zakazano je za 19. studeni.


SOURCEBild.ba
Previous articleIz tiska je izišao 69. broj Hrvatskog narodnog godišnjaka
Next articleIz suparničke reprezentacije je optužuju da je muško, ona odgovara: “Moj jedini grijeh je što nisam lijepa”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments