Avion koji je letio iz Nürnberga prema Mallorci prisilno sletio, putnici krvarili iz ušiju

Günther Kellermann kaže kako je morala postojati ogromna razlika u tlaku izvan i unutar zrakoplova.

Ilustracija: Arhiva

Putnici koji su se u nedjelju (12. lipnja) nalazili u zrakoplovu koji je poletio iz Nürnberga prema Mallorci te prisilno sletio u Baselu, proživjeli su pravi pakao.

 U zrakoplovu Boeing 737-85R turskog zračnog prijevoznika “Corendon” je bilo 203 putnika. Željeli su iz njemačkog Nürnberga putovati na Balearski otok Mallorcu.

– No nakon kratkog vremena prethodno uobičajen let prerastao je u užasno iskustvo za putnike u zrakoplovu. javlja njemački RTL koji je objavio i izjave pojedinih putnika, a zrakoplovna kompanije je također komentirala incident.

Günther Kellermann i njegova supruga iz Langenzella u okrugu Fürth bili su u nedjelju na letu za Palma de Mallorcu. Kellermann je kazao kako je zrakoplov za Mallorcu poletio s malim zakašnjenjem.

– U početku je sve bilo u redu. No nakon otprilike sat vremena čuo se miris paljevine u stražnjem dijelu zrakoplova. Kopilot je vjerojatno otišao u zahvaćeni dio kabine kako bi potražio uzrok. Ali, drugi pilot ga je pozvao natrag u kokpit. Odjednom je pilot glasno viknuo preko zvučnika da treba ići naprijed. Nakon toga je pokrenut spust. Vidjelo se da situacija postaje ozbiljna. Kut nagiba, to je bilo stvarno sportsko spuštanje. Osim toga, maske s kisikom ispale su iz pretinaca na stropu iznad putnika, ali nakon kratkog vremena, maska ​​više nije ispuštala kisik, skupila se poput vakuuma. Moju suprugu i mene je bilo strah, rekao je Günther Kellermann.


Oko dvadeset minuta kasnije zrakoplov je prisilno sletio u Basel navodno zbog pada tlaka u letjelici.

Günther Kellermann kaže kako je morala postojati ogromna razlika u tlaku izvan i unutar zrakoplova.

– Čuo se veliki prasak, poput eksplozije od čega su pukli bubnjići nekoliko putnika, moglo se vidjeti kako im je krv potekla iz ušiju, kaže Günther Kellermann, piše njemački RTL.

Prema pisanju njemačkih medija, uzrok pada tlaka još nije poznat. Iako je stroj u međuvremenu pregledan, nisu pronađena nikakva oštećenja. Thomas Braun, glasnogovornik Corendon Airlinesa, nazvao je netočnim informaciju kako su uzrok vrata zrakoplova koja nisu bila potpuno zatvorena. Zrakoplov je odvezen na uobičajeni redoviti servis, prenosi Fenix magazin.

SOURCEBild.ba
Previous articlePavle Kalinić: U Hrvatskoj sve ide preko štele, svi se u Hrvatskoj zapošljavanju preko veze. Što se čudite?
Next articleŠtimac priprijetio Indijcima odlaskom, postavio je nekoliko uvjeta: “Liga mora početi kad ja kažem”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments