Beba rođena kod kuće nedaleko od Imotskog pa umrla u KBC Split. Policija istražuje

Slobodna Dalmacija je poslala upit PU splitsko-dalmatinskoj u vezi ovog tragičnog slučaja.

Policija istražuje smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. prosinca oko sedam sati ujutro. Djevojčicu je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. studenog uz pomoć jedne žene iz mjesta.

Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. prosinca u ranim jutarnjim satima kada je netko iz obitelji pozvao Hitnu pomoć gdje je odmah po dolasku djelatnika djetetu pružena reanimacija. Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gdje je konstatirana njena smrt, piše Slobodna Dalmacija.

Za sada nije poznato zašto se beba morala poroditi kod kuće, je li to odluka njezinih roditelja koji imaju još djece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda pri čemu se nije mogao isplanirati odlazak u bolnicu. O smrti djeteta javnost nisu obavijestili ni bolnica ni policija.

Slobodna Dalmacija je poslala upit PU splitsko-dalmatinskoj u vezi ovog tragičnog slučaja.

“Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvijestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 1. prosinca 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći, novorođenče je preminulo”, stoji u odgovoru policije.


“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje”, navodi policija.

SOURCEBild.ba
Previous articleMostar: Studentica pokušala izvršiti samoubojstvo u Studentskom centru
Next articleU Rusiji civili prolaze vojnu obuku, među njima čak i djeca, britanski obavještajci tvrde: pada potpora Putinovom režimu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments