Benzinom zalio, pa zapalio stubište: Jedan stan izgorio, u njemu pronađena ženska osoba

Inače, vrata stana u kojem se ona nalazila bila su zaključana ključem.

Stanari Mesničke 6 u Zagrebu jutros su pred zoru imali buđenje kao iz horor filma. Nepoznata osoba ili, pak, više njih je iz neutvrđenog razloga benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu, a izgorio je i jedan stan.

U 4 sata i 13 minuta užarili su se telefoni zagrebačkih vatrogasaca da je stubište preplavio dim. Samo šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su pristigli na mjesto intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred stana na 1. katu, na stubištu prema 2. katu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci su mlazom iz položenog navalnog vozila stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. katu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kisika te su je iznijeli i predali u ruke djelatnicima Hitne pomoći.

Kako saznaje Jutarnji list, u kratkom razgovoru s njom nakon što je spašena, žena je tek uspjela kratko reći da joj je u posjeti preko vikenda bio dečko s kojim se viđa već neko vrijeme te da je on otišao prema svojoj kući. Inače vozi automobil varaždinskih tablica. Ima li on kakvih saznanja o ovom činu, policija pokušava saznati.

Inače, vrata stana u kojem se ona nalazila bila su zaključana ključem.


U tijeku je policijski očevid, a hoće li nadzorne snimke na okolnim zgradama pomoći policiji u rekonstrukciji događaja, saznat će se brzo.

Nisam ništa konkretno vidio jer su me trgle iz sna vatrogasne sirene. Samo sam čuo da muški glas vrlo uzbuđeno govori: “Momci požurite, zadnji kat, tamo je jedna žena”. Dim je izlazio kroz ulaz i neke prozore na oba kata, ubrzo je uz policiju stigla i Hitna i nekog su odveli. Kad se sve pogasilo načuo sam da se spominje benzin rekao je za Jutarnji jedan stanar ulice.

Druga susjeda kaže da o stanarima u tom ulazu ne zna ništa. Spominje tek da je do prije potresa u cijeloj ulici bilo življe, ali da su se ljudi iselili, poput niza odvjetničkih ureda.

Previous articleJak potres između Zenice i Žepča, osjetio se i u okolnim mjestima
Next articleRiješiti Izborni zakon, ublažiti recesiju i doći u poziciju za pregovore s EU
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments