Bihać: Kip Majke Božje bacili na pod i polomili

Gospin kip koji se nalazio u ograđenoj kapelici u selu Kralje kod Bihaća bačen je na pod te je u cijelosti polomljen.

Oskvrnuta je kapelica i kip Majke Božje nedaleko Bihaća, a incident je u petak osudio generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić te pozvao na pronalaženje počinitelja kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih incidenata.

Gospin kip koji se nalazio u ograđenoj kapelici u selu Kralje kod Bihaća bačen je na pod te je u cijelosti polomljen. Kako je na svome Facebook profilu objavio konzul Piličić, ovakvo krajnje neprimjereno postupanje i vandalski čin ne doprinosi očuvanju društvene i nacionalne tolerancije i suživota na području grada Bihaća.

“Osobito smo zabrinuti ovim vandalskim postupkom jer se sličan čin skrnavljenja katoličkog vjerskog objekta dogodio nedavno, kada je u mjesecu svibnju ove godine neprimjerenim grafitima oskvrnavljena crkva sv. Antuna Padovanskog u Bihaću”, naveo je generalni konzul RH u Banjoj Luci.

Pozvao je lokalne vlasti da žurno preventivno djeluju i poduzmu mjere kako bi se obeshrabrilo počinjenje sličnih nedjela i spriječilo narušavanje međusobnog povjerenja i suživota na tim prostorima.

Bild.ba


Previous articleOho, Macron dolazi u posjet Hrvatskoj, evo i kada
Next articleAlec Baldwin oglasio se nakon tragedije: Ne postoje riječi kojima bih izrazio šok i tugu…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments