Branko osuđen jer je pijan vozio bicikl po nogostupu: “Nisam vozio, već gurao”

Branko (36) proglašen je krivim i osuđen jer je pijan vozio bicikl po nogostupu. Presuda je pravomoćna i na nju se ne može žaliti.

Prema presudi donesenoj ovih dana, Branko je zatečen lani u srpnju oko 20 sati u Virovitici, u Ulici Ferde Rusana, kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 1,24 promila. Osim toga, kretao se po nogostupu, a ne kolniku.

Policija je odmah izdala obavezni prekršajni nalog izrekavši mu novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 800 kuna i obvezavši ga na plaćanje troškova prekršajnog postupka u iznosu od 180 kuna. No, Branko je na taj nalog uložio prigovor, pa je sve završilo kod prekršajnog suca, piše Danica.

Branko tijekom sudskog postupka nije negirao da je te noći bio pod utjecajem alkohola, ali opovrgava da je vozio bicikl u času kad ga je zaustavio policijac.

“Kad je naišao policijac na motociklu, ja sam hodao i gurao bicikl po nogostupu. On me vjerojatno vidio nešto ranije kako vozim. Ja kad sam pijan niti ne mogu voziti bicikl, već ga guram”, tvrdi Branko koji ističe kako se sve dogodilo na nogostupu ispred crkve.


No, odbio je prijedlog suca da se suoči s policajcem. Ipak, molio je za razumijevanje navodeći kako ima troje male djece i teško živi. Kažnjen je s ukupno 270 kuna te mora podmiriti 180 kuna troškova prekršajnog postupka.

Previous articlePotres pogodio područje Hercegovine
Next articleHercegovka Dubravka briljirala u kvizu “Potjera”: Ova Gruđanka je nadmudrila lovca i skupa s kolegom osvojila nevjerojatnih 28 000 eura!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments