Evo što Sud BiH kaže o tome da je osuđeni ratni zločinac, umjesto u zatvoru, trenutačno u Turskoj…

Sud je istaknuo da osuđenom Mahmuljinu u tijeku kaznenog postupka, a sve do okončanja istog, nisu bile izrečene mjere zabrane.

Foto: Arhiva

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema informaciji koju je dostavila njegova odvjetnica, nalazi na liječenju u Turskoj, rečeno je Srni u Sudu BiH.

“S tim u vezi, Sud obavlja potrebne izviđajne radnje u pogledu navoda odvjetnice, te će u daljnjem tijeku postupka upućivanja poduzeti adekvatne zakonske radnje”, naveli su iz Suda BiH.

Sud je istaknuo da osuđenom Mahmuljinu u tijeku kaznenog postupka, a sve do okončanja istog, nisu bile izrečene mjere zabrane.

Presuđeni ratni zločinac, nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa takozvane Armije BiH, napustio je BiH i umjesto u zatvor otišao u Tursku.

Sud BiH je krajem travnja izrekao Mahmuljinu pravomoćnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.


Jedan od odvjetnika iz tima obrane informirao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek nakon što je on napustio BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articleTurist u Istri htio zamijeniti eure za kune, šokirao se kad je vidio što je dobio od prevaranta
Next articleStranci u hrvatskoj divljini zatekli zmiju dugu dva metra, objavili su snimku: “Jedna je od najvećih u Europi…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments