HDZ Hrvatske ekspresno izbacuje zlostavljača iz stranke

Ilustracija
Ilustracija

Zbog obiteljskog nasilja tijekom kojega je teško ozlijedio suprugu u jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je solinski gradski vijećnik HDZ-a i zapovjednik DVD-a Vranjic.

Hitnu medicinsku pomoć pozvao je tek kada je njegovoj supruzi od ozljeda pozlilo. Prije dolaska hitne rekao joj je kako mora reći da je pala niz stube što je ona i učinila, no liječnici su vidjeli kako je – pretučena. Nasilni gradski vijećnik je uhićen i u jednomjesečnom je pritvoru.

Nasilni čin svojega 40-godišnjeg člana, uglednoga gradskog vijećnika, zapovjednika dobrovoljnih vatrogasaca i privatnog poduzetnika, osudili su i gradski i županijski HDZ te sam vrh stranke. Pokrenut je postupak njegova isključenja, javila je HRT.

-Ja najoštrije osuđujem taj čin obiteljskog nasilja, to je nešto što je apsolutno neprihvatljivo HDZ-u, Vladi i meni osobno, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Dodao je da je, čim je doznao informaciju od splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, Gradska organizacija stranke automatski tražila izbacivanje, o čemu će u najkraćem mogućem roku odluku donijeti Časni sud Županijske organizacije HDZ-a.

-I kao čovjek i kao gradonačelnik duboko osuđujem čim jer nema opravdanja za naselje bilo kakve vrste posebno kada se radi obiteljskom nasilju premda se radi o nasilju prema slabijoj osobi prema ženi i još kad su djeca tu prisutna, izjavio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.


-Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije i svih nas duboko zgražanje. Kako HDZ Solina neće i ne želi tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je Blaženko Boban.

-Sigurno danas će i županijska organizacija donijet odluku, prihvatit odluku gradskog odbora Solina jer ona je jedina normalna u ovom momentu, potvrdio je predsjednik ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader.

Bild.ba

Previous articleNačelnik Općine Prozor-Rama: Po cijenu hapšenja neću slati građane u mostarsku karantenu
Next articleMMF nam je odobrio kredit od 330 milijuna eura