Hrvatska: Majka preko Facebooka slala fotografije svoje 10-godišnje kćeri bez odjeće

Hrvatska: Majka preko Facebooka slala fotografije svoje 10-godišnje kćeri bez odjeće

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru nedavno je podignulo optužnicu protiv žene (38) i muškarca (55) zbog počinjenja sedam teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Za svako od sedam kaznenih djela prijeti im do 15 godina zatvora.

– Tereti ih se da su od svibnja do studenog 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu počinili navedena kaznena djela na štetu djeteta. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje mjera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – navode tužitelji.

Kako javlja portal Danica.hr, optužena žena je s područja Bjelovara, a muškarac s područja Koprivnice.

Istražitelji sumnjaju da je muškarac “u svibnju i studenom 2019. godine, u cilju zadovoljenja spolnog nagona, putem Facebooka, koristeći različite profile, zatražio od osumnjičene da mu pošalje sliku i videosnimku 10-godišnje kćeri bez odjeće”.

Tužitelji navode da mu je ona potom Facebook messengerom poslala fotografiju i video “na kojima su bili vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta”, čime su počinjena kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

TUŽITELJI TRAŽILI POMOĆ OD FACEBOOKA

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je, “međunarodnu pravnu pomoć SAD-a, tražeći od Facebooka pribavljanje identifikacijskih podataka i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila kojima su se koristili osumnjičeni i osumnjičena”.

Kako bi se istraga u tom predmetu okončala te donijela odluka o podizanju optužnice ili odbačaju prijava, bilo je važno da Facebook omogući uvid u profile osumnjičenih, navodi portal Danica.

Čini se kako je Facebook na koncu odgovorio na taj zahtjev te se ispostavilo kako postoji više snimaka gole djevojčice, a ne samo jedna.

Bild.ba