Imamovićevog brata ubili, sestru silovali pa je zbog toga počinila samoubojstvo, a njega su odveli u logor…

Pojedini mediji njegovu reakciju povezuju s ratnom traumom koju su mu, navodno, nanijeli Srbi.

Ime Sulejmana Imamovića jučer je u kratkom roku postalo poznato diljem regije. Radi se o državljaninu Danske koji je napravio dramu u avionu koji je letio iz danskog Billunda za Tuzlu.

Imamović je sa suprugom i kćeri bio jedan od putnika u avionu. Kada je saznao da, zbog vremenskih prilika, avon neće sletjeti u Tuzlu, nego je preusmjeren na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Imamović je “poludio”. Ustao je sa svog sjedišta u namjeri da otvori vrata aviona, prijeteći da će pobiti sve ljude u avionu, uključujući i sebe i svoju obitelj. Pritom je “rafalno” psovao zato što ga “vode u Srbiju”.

Nešto detaljnije o akteru incidenta u komentaru ispod jednog od prenesenih tekstova pisao je korisnik Facebooka Mevludin Bektić iz Živinica.

Prema Bektićevim tvrdnjama, Imamović je tijekom rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno s bratom i sestrom. Zločinci su mu danima silovali sestru i to pred njegovim očima, tako da je nesretna djevojka na kraju izvršila samoubojstvo. Bektić tvrdi da je Imamovićev brat ubijen u logoru. Sam Imamović je je pretpio torturu koju je jedva preživio. Nakon razmjene, polomljenih kostiju, prebačen je u Dansku na liječenje, gdje je ostao i nakon rata i zasnovao obitelj.

Pojedini mediji njegovu reakciju povezuju s ratnom traumom koju su mu, navodno, nanijeli Srbi.


Zajedno sa njim privedena je i njegova supruga, koja je, nakon što je on savladan, također pokušala otvoriti vrata aviona.

Iako je jučer prvobitno objavljena informacija da će protiv Imamovića biti podignuta samo prekršajna prijava, u međuvremenu se to promijenilo. Podignuta je kaznena prijava i to zbog širenja rasne i nacionalne mržnje, te zbog ugrožavanja sigurnosti prometa.

SOURCEBild.ba
Previous articleLuksuzni terenac nije uspio “osvojiti” uzbrdicu. Ljudi nagađaju o razlogu, što vi mislite?
Next articleNjegov savjetnik objasnio: Evo zašto Milorad Dodik često spominje obespravljenost Hrvata u BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments