Incident u karanteni u Tuzli: Studenti razvalili vrata i izašli iz izolacije, reagirala i policija

Veća grupa studenata koji su iz Njemačke stigli u BiH i već nekoliko dana se nalaze u karanteni u Hotelu Tuzla sinoć su prekršili pravila izolacije. Organizirano su odvalili barijere na vratima soba iz kojih su izašli te su organizirali druženje u grupama.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila ovu informaciju kazavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

“Policijski službenici koji su sinoć bili na osiguranju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karanteni. Nakon toga su obavijestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju”, kazala je Kapidžić.

Sve nadležne službe obaviještene su o ovom događaju, a svako će u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti adekvatne mjere.

“Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uvjete karantena i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili kazneno djelo u skladu s članovima 225. i 226. Kaznenog zakona FBiH”, kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.


Inače, u karanteni u Hotelu Tuzla nalazi se 63 studenata koji su prošlog tjedna iz Njemačke stigli u Bosnu i Hercegovinu. Također, u ovoj karanteni boravi i nešto manji broj osoba koje su se iz Francuske vratile u našu zemlju, prenosi Klix.ba.

Previous articleHNS BiH: Puna potpora ministru Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti u odlukama o aranžmanu s MMF-om
Next articleJUŽNA KOREJA Čak 91 pacijent koji je prebolio virus ponovno je pozitivan