Kada će biti podignuta optužnica za ubojstvo osmero djece hrvatske nacionalnosti u Vitezu 1993. godine?

Za ovaj svirepi zločin nad djecom Viteza još uvijek nitko od nalogodavaca i izvršitelja nije odgovarao.

Za mjesec dana, točnije 10. lipnja, navršit će se 29 godina od ratnog zločina nad osmero djece hrvatske nacionalnosti koje je na igralištu u Vitezu ubila granata ispaljena s položaja bošnjačke Armije RBIH.

Za ovaj svirepi zločin nad djecom Viteza još uvijek nitko od nalogodavaca i izvršitelja nije odgovarao.

Prije gotovo dvije godine (12. lipnja 2020.) Tužiteljstvo BiH odgovorilo je na upit Hrvatskog Medijskog Servisa da Posebni odjel za ratne zločine Tužiteljstva BiH radi na predmetu ubojstva osmero hrvatske djece u Vitezu.

Kako od tada pa sve do danas u javnosti nije objavljena niti jedna relevantna nova informacija o radu na ovom predmetu HMS je ponovno postavio pitanje Tužiteljstvu BiH:

“U kojoj je fazi rad na pronalasku i procesuiranju onih koji su zapovjedili i izvršili granatiranje Viteza 10. lipnja 1993 godine uslijed kojega je poginulo osmero djece hrvatske nacionalnosti; Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.).


Također, kada možemo očekivati podizanje optužnice za nalogodavce i izvršitelje granatiranja Viteza u kojem je poginulo osmero djece hrvatske nacionalnosti?”, stoji u upitu HMS-a Tužiteljstvu BiH.

Kada dobijemo odgovor Tužiteljstva BiH isti ćemo u cijelosti objaviti, navode iz ovog portala.

Podsjećamo, u cijeloj je priči još bolnije i tragičnije da su dan ranije prije ubojstva djece Viteza, general Milivoj Petković (načelnik Glavnog stožera HVO) i general Rasim Delić (načelnik Glavnog štaba Armije BiH) u Kiseljaku sastavili sporazum o prestanku sukoba između sukobljenih strana. Taj je sporazum je proširen i potpisan sljedeći dan kada je i stupio na snagu.

SOURCEBild.ba
Previous articleUkrajina otkrila kad će odblokirati plinovode za Europu
Next articleSamo ljubav: Džaferović zahvalio Velikoj Britaniji na uvođenju sankcija dužnosnicima RS-a
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments