Kadirov: Moji vojnici osvojili grad na istoku. Ukrajinci odgovaraju: Nije istina, Čečeni se ne bore, samo pljačkaju

Guverner regije Lugansk Serhij Gaidai rekao je u subotu da ukrajinske snage još uvijek kontroliraju to područje.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u nedjelju je rekao da su njegovi vojnici preuzeli kontrolu nad većinom istočnog ukrajinskog grada Popasna, dok su ukrajinski dužnosnici rekli da se britka za istočni grad još vodi

Sredinom travnja ruske snage pokrenule su novu ofanzivu duž većeg dijela istočnog krila Ukrajine, a jedni od najintenzivnijih napada i granatiranja nedavno su se dogodili oko Popasne u regiji Lugansk.

“Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu”, napisao je Kadirov koji je nerijetko sebe opisivao kao “pješačkog vojnika” ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Glavne ulice i centralni dijelovi grada potpuno su očišćeni”, napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Reuters nije uspio neovisno provjeriti izvještaj. Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika Volodymyra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

“Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o ‘hvatanju Popasne’”, rekao je Arestovič. Guverner regije Lugansk Serhij Gaidai rekao je u subotu da ukrajinske snage još uvijek kontroliraju to područje.


“Situacija je vrlo teška, ali pod kontrolom”, rekao je Gaidai. Dodao je da čečenski vojnici nisu sudjelovali u borbama, već su pljačkali i snimali videozapise. Kadirov je na Telegramu često objavljivao izvještaje i video zapise čečenskih vojnika koji navodno sudjeluju u aktivnostima u Ukrajini, no nije bilo potvrde o tome koliko ih je zapravo došlo i sudjeluju li u borbama.

SOURCEBild.ba
Previous articleBrutalan ruski napad: Strahuje se da je 60 mrtvih u bombardiranju skloništa u školi
Next articleŠef izaslanstva EU čini se selektivan kad je u pitanju zakon: Ustavom se novac za izbore mora osigurati
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments