Kanađanka tvrdi su je dvojica muškaraca silovala u Sarajevu, javio se ogorčeni muž: “Zabrinuti smo, Tužiteljstvo…”

"Ona je odlučno izjavila da ne se želi upuštati u bilo kakve seksualne odnose, ali su silovatelji to ignorirali. Bila je pijana, a oni su to iskoristili."

Ilustrativna fotografija: Arhiva

Redakciji Oslobođenja obratio se Amerikanac koji tvrdi da je njegova supruga, Kanađanka sa stalnim boravištem u SAD-u, u kolovozu ove godine silovana u Sarajevu.

– Moja supruga je u kolovozu bila u posjetu Sarajevu i tada je silovana u jednom stanu. Jako smo zabrinuti za ovaj slučaj jer smo se, od trenutka kada je kazneno djelo prijavljeno, suočili s tužiteljstvom koje je potpuno nevoljko i sumnjičavo prema optužbama moje supruge. Suočili smo se sa značajnim okrivljavanjem žrtava sa skoro svih razina pravosudnog sustava i rečeno nam je da će počinitelj vjerojatno biti pušten na slobodu, kaže suprug navodne žrtve..

Navodi da ne traži poseban tretman prema svojoj supruzi.

– Ona je odlučno izjavila da ne se želi upuštati u bilo kakve seksualne odnose, ali su silovatelji to ignorirali. Bila je pijana, a oni su to iskoristili, tvrdi.

U sarajevskoj policiji je potvrđeno da su u kolovozu ove godine zbog ovog kaznenog djela uhićene dvije osobe, koje su nakon ispitivanja i po odluci postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo puštene na slobodu.


– Izvještaj protiv osumnjičenih je dostavljen Tužiteljstvu  Županije Sarajevo 15. kolovoza zbog kaznenog djela silovanja, potvrđeno je za Oslobođenje u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije  Sarajevo.

Silovanje se navodno dogodilo u stanu koji je smješten u sarajevskoj Ulici Đoke Mazalića, a jedan od osumnjičenih je 25-godišnji Sarajlija A. B.

Na upit Oslobođenja u kojoj je fazi ova istraga te zbog čega su osumnjičeni pušteni na slobodu, iz Tužiteljstva je rečeno: “U skladu sa Zakonom predviđene zaštite kaznenog postupka, Tužiteljstvo trenutno ne može davati informacije iz navedenog predmeta.”

SOURCEBild.ba
Previous articleNovalića opet istražuju? U Sarajevu spominju malverzacije u namjenskoj industriji. Navodno se stvar pokušava zataškati…
Next articleVandali teško oštetili postaje puta križa kod Čelića
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments