Kobni put u Međugorje: u poljskom autobusu bila 3 fratra i 6 časnih, dio ozlijeđenih se bori za život

Prema informacijama poljskih medija, u autobusu su među putnicima bila i 3 svećenika te 6 časnih sestara

Image by Michael Kleinsasser from Pixabay

Teška nesreća dogodila oko 5,40 na autocesti prema Zagrebu između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji. S kolnika je sletio autobus poljskih registarskih oznaka.

Policija je potvrdila kako je 11 osoba poginulo. Još je jedna osoba preminula u KBC-u Zagreb. Ozlijeđeni putnici, a mnogo ih je s politraumama, zbrinuti su u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Je li umor vozača uzrok nesreće, pokazat će očevid koji je još u tijeku.

– Preminulih je 12, ozlijeđenih je 32. Devetnaest osoba je teško ozlijeđenih, dvanaest lakše, izvijestio je konferenciji za novinare ministar Vili Beroš, koji je obišao ozlijeđene u bolnici u Varaždinu. Iznio je podatke o ozlijeđenima.

U Varaždinskoj bolnici je smješteno 11 ozlijeđenih, pet je teže ozlijeđeno na Odjelu intenzivne njege, a šest je lakše ozlijeđenih putnika koji su na odjelima. U Čakovcu su dvije bolesnice smještene, one su lakše ozlijeđene, kazao je ministar Beroš.

– U KBC-u Zagreb, Rebro, je šestero ozlijeđenih s teškim ozljedama. Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentica je na operaciji koja još traje i trajat će dugo jer se radi o višestrukim ozljedama sa stanjem životne ugroze, dodao je.


– Na Traumatologiji i bolnici Sestre milosrdnice nalazi se osam bolesnika, četvero ih je u Jedinici intenzivnog liječenja. Dvoje je u operacijskoj sali, dvoje je još u obradi. U Dubravi su šestero teško ozlijeđenih, na operaciji su dvoje, poručio je Beroš, prenosi HRT.

Prema informacijama poljskih medija, u autobusu su među putnicima bila i 3 svećenika te 6 časnih sestara, prenosi Jutarnji.

SOURCEBild.ba
Previous articleDok Bakir malo – malo zvecka oružjem, važan američki čovjek za Balkan mu šalje poruku: “potičem čelnike političkih stranaka na svim stranama da se suzdrže”
Next articleHercegovački morski biser se bori s vatrom: požar u Neumu prijeti kućama, zatražena pomoć od Oružanih snaga BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments