Nakon uhićenja Sky mafije manje paljevina i bombaških napada

Sky mafija se u Sarajevu dovodi u vezu s iznudama

Poznato je da je za manje od pola godine, a nakon dešifriranja aplikacija Sky i Anom, uhićeno više od 100 osoba, od toga 14 policajaca. Krenulo se s akcijama u Republici Srpskoj, a sarajevske narkogrupe uhićivane su od srpnja do rujna ove godine.

U akcijama “Rez”, “Nevera” i “Bumerang” uhićeni su Elvis Keljmendi, koji je sada u kućnom pritvoru, pa njegov suradnik Adi Nukić, te Anel Sejfović i Ajlin Ahmić. Krajem rujna uslijedila su i uhićenja Edina Imamovića i Emira Subašića, a potom Admira Arnautovića Šmrka i Adnana Maglića.

Sky mafiji stavlja se na teret da su se od 2019. godine do danas bavili međunarodnom trgovinom drogom, među kojom je i kokain koji su nabavljali iz Nizozemske. Osumnjičeni su da su organizirali transport droge s teritorija Turske, Albanije, Crne Gore i Srbije na teritoriju BiH i dalje prema zemljama EU.

Osim toga, Sky mafija se u Sarajevu dovodi u vezu s iznudama, izazivanjima opće opasnosti, podmetanjem požara, upotrebom vatrenog oružja. Najčešće su to bile paljevine ili postavljanje eksplozivnih naprava pod suparničke automobile i objekte.

Od izvora bliskog istrazi potvrđeno nam je da je nakon uhićenja ovih narkogrupa krajem rujna u velikom obimu smanjen broj paljevina i bombaških napada.


Od pucnjava u kojima su ubijeni Mehmed Ramić i Kenin Lukač, u Sarajevu praktično i nije bilo ozbiljnijeg vatrenog obračuna. Osumnjičeni za ubojstvo Ramića je odbjegli Adel Kabaš, koji je vođa jedne od uhićenih narkogrupa.

I službeni podaci MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju činjenicu da je nakon uhićenja Sky mafije broj spomenutih krivičnih djela sveden na minimum.

Prema izvješću sarajevske policije, u devet mjeseci ove godine evidentirano je da su 23 puta bačene eksplozivne naprave, požar otvorenim plamenom izazvan je 35 puta, a 13 puta je pucano iz vatrenog oružja.

U listopadu ove godine nije evidentiran nijedan bombaški napad, zabilježena je jedna paljevina vozila koja je rasvijetljena, a u tri slučaja evidentirani su požari na vozilima za koje nije jasno naveden uzrok.

Ovakvoj situaciji uveliko su doprinijeli pripadnici sarajevske policije zbog uspješno realiziranih akcija kojima su razbijene opasne narkogrupe.

U izvješću MUP-a Kantona Sarajevo, u prošloj godini evidentirana su 54 slučaja podmetanja požara. Također je evidentirano 15 slučajeva aktiviranja eksplozivne naprave, a 20 puta je pucano iz vatrenog oružja.

Previous articleBoška Ćavar: “Oni su u stanju skočiti na Vas jer ste druge vjere i nacije. Nisam dobila prijetnju ni od jednog Srbina ili Hrvata.”
Next articleVoće i povrće postaje luksuz: “Sve se na grame kupuje. Ima neke dobiti, ali tanko… Prije je bio jedan dan kao sada tjedan”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments