Novinar: Na videu nije ruski, nego ukrajinski tenk

Društvenim mrežama jučer se proširila snimka tenka koji gazi civilni automobil u Kijevu. Ipak, jedan novinar navodi kako nije riječ o ruskom, već o ukrajinskom tenku.

Ilija Lozovski, urednik OCCRP-a – Projekta izvještavanja o organiziranom kriminalu i korupciji (Organized Crime and Corruption Reporting Project), na svom je Twitteru naveo kako je izbrisao sve retweetove tenka koji gazi automobil.

“Izbrisao sam sve retweetove koji prikazuju vojno vozilo koje gazi civilni automobil u Kijevu. Čini se da se radi o ukrajinskom vozilu koje je izgubilo kontrolu. Još uvijek nema dojava o ruskim vozilima u Kijevu. Ovo je još jedan dobar podsjetnik da se ne širi neprovjereni sadržaj”, napisao je Lozovski na Twitteru.

Slično je napisao i ratni izvjestitelj Elijah J. Magnier. “To je ukrajinska Strela-10 i njezin vozač nije pazio i prešao je na stranu gdje je bio automobil”, objavio je na Twitteru iskusni ratni novinar.


Podsjetimo, Sky News je samo potvrdio autentičnost snimke na kojoj se vidi kako vojno vozilo u Kijevu prelazi preko civilnog automobila. Do incidenta je došlo oko 10 km sjeverno od zgrade ukrajinskog parlamenta. Još nema službene potvrde o tome kojoj zemlji pripada tenk. Vozač automobila je preživio.

SOURCEBild.ba
Previous articleObjavljena je jako uznemirujuća snimka ulične borbe, snimljena je iz zgrade
Next articleZapad ne koristi najmoćniju sankciju protiv Rusije. Jedni su za, a drugi protiv, evo i zašto
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments