Ovo su posljedice nevremena i tuče: Na terenu 300 vatrogasaca, uklanjali srušena stabla i ispumpavali podrume

Vatrogasci su se bavili istim problemima kao i u drugim županijama koje je pogodilo nevrijeme.

Izvor: DVD Kumrovec

Gotovo 300 vatrogasaca borilo se jučer i noćas kako bi saniralo posljedice snažnog nevremena koje je pogodilo kontinentalni dio Hrvatske. Najviše štete zabilježeno je na području Krapinsko-zagorske županije, gdje su najgore bili pogođeni Oroslavje, Klanjec, te općina Kumrovec i Zagorska sela. Ondje je, kako su izvijestili iz Hrvatske vatrogasne zajednice, jako nevrijeme praćeno velikom količinom tuče, kiše i vjetrom izazvalo prekid prometa. Stabla i granje padale su po prometnicama, a velike štete su nastale na krovištima i poljoprivrednim kulturama.

Izvor: DVD Kumrovec

Zbog toga je na teren izašlo 55 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila. “Vatrogasci s područja cijele županije su radili na uklanjanju stabla i granja, na sanaciji posljedica radi plavljenja prometnica što je uključivalo čišćenje prometnica od nanosa blata, dijelova krovišta, izrade zečjih nasipa te na ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora”, navode iz Vatrogasne zajednice, javlja Telegram.hr.

Intervencije i na zagrebačkom te sisačko-moslavačkom području

Intervencija je zbog nevremena bilo i u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ondje je bilo angažirano 70 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila. Također su radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama, sanaciji krovišta kuća, a ispumpavali su se i podrumi poslovnih prostora i kuća.

Na području Grada Zagreba zabilježeno je devet tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih posljedicama jakog vjetra praćenog i jakom kišom. Uključivale su, navode vatrogasci, uklanjanje stabala i granja te ispumpavanje vode. Na intervencijama je bilo angažirano 28 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba, te DVD Zapad i Planina Gornja.


Izvor: DVD Novaki

Nevrijeme je poharalo i Zagrebačku županiju pa su zabilježene 22 tehničke vatrogasne intervencije na kojima je bilo oko 110 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila. Vatrogasci su se bavili istim problemima kao i u drugim županijama koje je pogodilo nevrijeme. Tako su također uklanjali srušena stabla i granje, sanirali krovišta te ispumpavali podrume.

 

SOURCEBild.ba
Previous articlePlenković: Ne znam ništa o tome da je Armija BiH raketirala izbjeglice u Oluji
Next articleLidija Bačić pjevala ispred crkve u Sarajevu u haljini, građani zgroženi: Sramota, ovo je užas
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments