Pet dana se krio u Ljubuškom, a policiji se javio kad su mu uzeli Audi Q7

Muškarac koji je 17. studenog pokušao zapaliti novoizgrađeni, još nedovršeni, objekt Općine Prozor/Rama, bacivši u večernjim satima zapaljivi koktel, punih pet dana od tog događaja krio se na području Ljubuškog.

Kako su izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, riječ je o M.R. (46) iz Uzdola, s područja Prozor/Rame, koji, prema neslužbenim informacijama, živi na relaciji Ljubuški- Republika Hrvatska.

Policija je, naime, odmah nakon očevida pristupila prikupljanju informacija s ciljem pronalaska i identifikacije ovog krivičnog djela, koje je okarakterisano kao izazivanje opće opasnosti, a nakon pregleda snimaka videonadzora s brojnih objekata došli su do korisnih podataka.

Između ostalog uočeno je da je M.R. na jednoj benzinskoj pumpi u blizini kupio benzin, kao i da se automobilom Audi Q7, odmah nakon što je bacio zapaljivi koktel, zaputio u pravcu Ljubuškog, o čemu je obaviješten MUP Zapadnohercegovačke županije.

Pripadnici Policijske uprave Ljubuški su odmah po obavijesti kolega iz MUP-a HNŽ locirali automobil, koje je po naredbi Općinskog suda Ljubuški izuzeto i prevezeno u krug Policijske stanice Prozor/Rama.


Tek, nakon toga, M.R. se sam javio ramskoj policiji, koji su ga lišili slobode, a nakon kriminalističke obrade i njegovog priznanja da je izvršio krivično djelo za koje se sumnjiči, protiv njega je prema Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije upućeno izvješće.

Iz MUP-a HNŽ nisu željeli otkriti motiv zbog kojeg je M.R. počinio ovo kazneno djelo, samo su naveli da događaj nema političku pozadinu, kako se to u prvi mah iznosilo.

Bild.ba

Previous articleU BiH 1100 novih slučajeva, 61 osoba preminula
Next articleU Širokom akcija dobrovoljnog darivanja krvi