Pilot i tri putnika: S radara na 700 m nestala Cessna na letu iz Splita prema Njemačkoj. Poslali dron, HGSS

"Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron."

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo je na svojim stranicama da je danas nestao zrakoplov tipa Cessna koji je iz Splita putovao na sjever prema Njemačkoj.

U priopćenju se navodi da je Hrvatska kontrola zračne plovidbe nestanak Cessne uočila nešto sjevernije od Rakovice kad je avion bio “na visini od 2300 stopa”, odnosno, kad se preračuna, na visini od oko 700 metara.

Cessna je, znači, nestala na krajnjem jugu Karlovačke županije. Redakcija RTL-a neslužbeno doznaje da su se u trenutku nestanka aviona s radara u njemu nalazili pilot i troje putnika.

“Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija. Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu”, priopćilo je Ranvateljstvo civilne zaštite.

Kratko nakon priopćenja Ravnateljstva civilne zaštite, oglasila se i Policijska uprava karlovačka koja je precizirala da je nestanak Cessne 182 prijavljen u 11.48 sati, a da je s radara nestala u 11.25:


“Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron.”

HGGS je objavio Sportski zrakoplov tipa Cessna s četiri putnika, nestao danas sjeverno od Rakovice te da je na terenu 30 članova te da dio njih s dronom pretražuje teren. Navode i da je u dolasku još 30 članova među kojima i K9 timovi koji su u trenutku dojave o nesreći imali licencu za potražne timove na Sljemenu.

SOURCEBild.ba
Previous articleTurković u panici: Ako Dodik pobijedi na izborima u listopadu, Srpska će se odcijepiti
Next articleKonstrakta u Nu2 o Eurosongu, pobjedi Ukrajine, karijeri arhitektice, životu u Srbiji…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments