Policajci prokrijumčarili Interpolovog bjegunca u gepeku preko granice, sve su priznali. Procurile i poruke koje su razmjenjivali…

Iz razgovora vođenih putem Skya utvrđeno je da je osumnjičeni Roguljić organizirao prebacivanje Mijatovića s područja Španjolske u BiH jer su saznali da je u toj zemlji 2020. godine došlo do uhićenja velikog broja osoba koje se bave trgovinom opojnim drogama.

Foto: Avaz

Sud BiH, na prijedlog Tužiteljstva, ukinuo je prije dva dana pritvor Nedeljku Luburi, glavnom inspektoru MUP-a RS koji je prošlog tjedna uhićen pod sumnjom da je u prtljažniku službenog vozila prošvercao opasnog kriminalca s Interpolove tjeralice Ivana Mijatovića, državljanina Crne Gore.

Pritvor je ukinut i za uhićenog Bojana Roguljića koji je organizirao da se Mijatović iz Slovenije prebaci u BiH, i to u službenom vozilu MUP-a RS-a preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Lubura i Roguljić priznali su kazneno djelo za koje se sumnjiče i nalaze se u kućnom pritvoru. Njihove kriminalne radnje razotkrila je istraga u vezi s aplikacijom Sky.

Iz dešifriranih poruka koje su u posjedu Avaza utvrđeno je da je Mijatović koristio i krivotvorene isprave na ime Žarko Mlinarević, a otkriveno je gdje se ovaj pripadnik škaljarskog klana krio te da je njegovo prebacivanje u BiH organizirano s ciljem njegove zaštite od uhićenja.

Naime, iz razgovora vođenih putem Skya utvrđeno je da je osumnjičeni Roguljić organizirao prebacivanje Mijatovića s područja Španjolske u BiH jer su saznali da je u toj zemlji 2020. godine došlo do uhićenja velikog broja osoba koje se bave trgovinom opojnim drogama.


U jednoj od poruka nastalih početkom prosinca 2020. godine Roguljić na Skyu piše Mijatoviću: “Tamo se španjolska murija digla. Idi, brate, idi iz Španjolske. Pred Novu sve uhićuju u Španjolskoj. Murija se digla!”

Nekoliko dana kasnije, 8. prosinca, Roguljić je, s još dvije osobe, otputovao u Španjolsku po Mijatovića, odakle su Porscheom njemačkih registracijskih oznaka stigli u Sloveniju. Put do BiH nastavili su službenim vozilom MUP-a RS.

Zanimljivo je da je Roguljić 13. prosinca 2020. organizirao pregled Mijatovićevog Porschea radi utvrđivanja eventualnog prisustva GPS-a i prislušnih uređaja postavljenih od policije, a zatim dogovorio sastanak s inspektorom Luburom, koji je u službenom vozilu MUP-a RS prokrijumčario Mijatovića iz Slovenije u BiH preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Sve ove radnje Lubura je obavio 16. prosinca iako je znao da je Mijatović na Interpolovoj tjeralici i da posjeduje lažne isprave na drugo ime. Osim toga, Lubura nije imao nalog za službeno putovanje u inozemstvo niti je o tome ministar Dragan Lukač bilo što znao. Za ove radnje uzeo je za sada neutvrđen novčani iznos.

Nedeljko Lubura je provjeravao i jesu li dokumenti izdani na ime Žarko Mlinarević još važeći, odnosno jesu li eventualno poništeni i postoji li potraga za osobom tog identiteta, što je vidljivo iz ostvarenih komunikacija putem Sky Ecca, navodi se u dokumentima Tužiteljstva.

SOURCEBild.ba
Previous articleDodik kazneno prijavio Džaferovića Tužiteljstvu BiH
Next articleImenovani suci Ustavnog suda FBiH, ovo su njihova imena
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments