Poplave u središnjoj Bosni, najgore u Kiseljaku

Intenzivne padaline tijekom noći i ovog jutra prouzrokovale su probleme u prometu zbog plavljenja pojedinih prometnica.

Stanje u općini Kiseljak je trenutno najalarmantnije što se vidi na brojnim snimkama i fotografijama.

– Došlo je do izlijevanja rijeka Fojnica, Lepenica i potoka Mlave u mjestima Gromljak, Jehovac, Potkraj te u centru grada Kiseljak, uglavnom na prometnice. Na magistralnoj cesti Kiseljak-Busovača u mjestu Jehovac je došlo do izlijevanja vode na cestu zbog čega je obustavljen promet za putnička vozila. Teretna vozila i autobusi mogu prolaziti, ali otežano – kazali su iz operativnog centra Civilne zaštite Srednjobosanske županije.

Naglasili su da se rijeka Fojnica u istoimenoj općini izlila iz korita u mjestima Pločari, Polja, Ščitovo, Gojevići, Ostružnica.

– Poljoprviredna zemljišta i pomoćni objekti su trenutno ugroženi, odnosno djelomično poplavljeni. U jutarnjim satima, od 5, bio je veći nivo vodotoka. Padavine su trenutno oslabile. Radi se na čišćenju propusta. Ekipe su na terenu, pregledavaju kritična mjesta, posebno mostove. Kasnije ćemo imati detaljnije informacije – kazali su Civilne zaštite Srednjobosanskog kantona.

SOURCEBild.ba
Previous articleCijena Rafalea je još malo porasla, za skoro 30 milijuna eura…
Next articleSedam osoba je uhićeno zbog ratnog zločina: 22 žrtve, uključujući i sedmero djece, su ubijene i bačene u rijeku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments