Požar na Blidinju gase helikopteri Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane RH

- Požar je izazvao nemjerljive štete po te vrste (…) Mislim da se te štete već mogu mjeriti u milijunima maraka – naglasio je Martinović.

Foto: Bild.ba

U gašenju velikog požara koji već deseti dan bukti na Čvrsnici u Parku prirode Blidinje jutros sudjeluju i helikopteri Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

– Nadam se da će oni bar malo olakšati posao našim zemaljskim snagama koje su stalno na terenu – kazao je Feni ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Dodao je kako je dosad opožareno preko 250 hektara površine, a na terenu su brojni vatrogasci, pripadnici gorskih službi spašavanja, šumarija, planinari i dobrovoljci.

Po njegovim riječima, zasad nisu ugrađena vikend naselja, no situacija se mijenja iz minute u minutu.

Posebno je upozorio na uništavanje endemskih vrsta biljnog i životinjskog svijeta.


– Požar je izazvao nemjerljive štete po te vrste (…) Mislim da se te štete već mogu mjeriti u milijunima maraka – naglasio je Martinović.

Zbog nepristupačnog terena, jake vegetacije i vjetra promjenjivog smjera, te visokih dnevnih temperatura, unatoč aktiviranju svih raspoloživih snaga, požar na Čvrsnici se i dalje širi gustom borovom šumom i niskim raslinjem te stvara nove požarne linije praćene otvorenim plamenom.

SOURCEFena
Previous articleBenzin ispod 3 KM, zasad u samo tri grada!
Next articleŠačica prosvjednika se sukobila s policijom ispred zgrade OHR-a, razjareni gospodin molio da ga uhite
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments