Pripadnik Armije BiH osuđen zbog monstruoznog zločina nad ratnim zarobljenikom HVO-a kod Konjica

Počinio ubojstvo ratnog zarobljenika I. A., pripadnika vojske HVO, tako što je iz neposredne blizine iz automatske puške nepoznate marke i broja ispucao više metaka rafalnom paljbom.

Izvor: Hina

Po optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Županijski sud u Mostaru je donio nepravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Mustafu Hakalovića (1965.), iz Konjica, zbog kaznenog djela Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz čl. 144. preuzetog Kaznenog zakona SFRJ i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 6 godina.

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv Mustafe Hakalovića stavljajući mu na teret da je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i u vrijeme oružanog sukoba između Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane na teritoriju općine Konjic, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, kao pripadnik Armije RBiH, u drugoj polovici ožujka 1993. godine u mjestu Gostovići, općina Konjic, počinio ubojstvo ratnog zarobljenika I. A., pripadnika vojske HVO, tako što je iz neposredne blizine iz automatske puške nepoznate marke i broja ispucao više metaka rafalnom paljbom u prednji gornji dio tijela oštećenog, posljedicom čega je nastupila smrt oštećenog I. A., čime je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Tužiteljstvo je protiv Presude Županijskog suda u Mostaru uložilo žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji.

SOURCEHina
Previous articlePlenković: Eventualno možemo povećati kazne za upotrebu pokliča ZDS. Nisam nazvao Gotovinu udbašem, to je patološko laganje
Next articleKošarac: ”Bisera, u ozbiljnim ste godinama koje ne dozvoljavaju da lažete. Dobar diplomat dva puta razmisli prije nego što ne kaže ništa’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments