Radnica u banci u Sarajevu ukrala preko sto tisuća maraka

Istovremeno, dodaju iz Tužiteljstva KS, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Kantona Sarajevo protiv Elvede Čaušević zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Kako su rekli iz Tužiteljstva KS, optužena se tereti da je od ožujka 2008. do rujna 2011. godine, obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu, sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtijevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune, prenosi Klix.

“Tako je, potpisujući se u ime klijenta i banke, vršila odobrenje Visa Clasic kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe i to iznos od 65.000,00 KM”, kažu iz Tužiteljstva KS.

Istovremeno, dodaju iz Tužiteljstva KS, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora.

“Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000 KM, koju je optužena zadržala za sebe. Postupajući tužitelj predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Također je predloženo sudu da optužena nadoknadi štetu u iznosu od 106.000 KM, koju je pričinila banci”, dodaju iz Tužiteljstva KS.


SOURCEBild.ba
Previous articleČović s predstavnicima Vlade RH: Ogroman potencijal prekogranične suradnje
Next articleDodik: Nema reakcije stranaca na mobilizaciju ‘zelenih beretki’ u Bužimu, privrženosti ekstremnoj islamskoj politici…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments