Rekordna zapljena u Dubrovniku: U kontejneru s bananama stiglo čak pola tone kokaina

Dubrovačka policija zaplijenila je rekordnu količinu kokaina.

Radi se, kako se neslužbeno doznaje, o oko 500 kilograma kokaina koji je dopremljen u kontejneru s bananama. Nitko kokain nije preuzeo pa zato nije bilo uhićenja, javlja Slobodna Dalmacija. Ogromnu količinu kokaina otkrili su carinici prilikom redovite kontrole kontejnera.

Za sutra u 14 sati u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj sazvana je presica na kojoj će policija objaviti više informacija. Poručili su kako je tema presice “zapljena izuzetno velike količine kokaina na području Dubrovačko-neretvanske županije”.

Posljednjih mjeseci Luka Ploče se zbog slabih kontrola pretvorila u ulazna vrata narkodilerima za uvoz kokaina. Od kraja siječnja, kada je započela intenzivna uskočko-policijska akcija razbijanja udružene zločinačke organizacije narkodilera kokaina, pa do danas dolazimo do bilance od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u kokainskim pošiljkama na jugu Hrvatske, piše Slobodna.

Uhićeno je ukupno osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a tri za slučaj zaplijene kokaina u jednom privatnom poduzeću u Opuzenu kamo je kokain dospio u kontejneru s bananama. Većina narkodilera pala je u spektakularnoj policijsko-uskočkoj akciji krajem siječnja u Metkoviću i 7. ožujka u Opuzenu pa i dalje šalju kokain preko Luke Ploče, po koji očito nema tko doći jer su lokalni narkobosovi i dileri u zatvoru.


Zaplijenjeni kokain će biti izložen na konferenciji za medije na kojoj će ispred Ravnateljstva policije govoriti voditelj Službe kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije Dražen Rastović, ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske načelnik Ivan Pavličević i voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, a ispred Carinske uprave voditelj službi za mobilne jedinice Dubrovnik Pero Perić, poručili su iz dubrovačko-neretvanske policije.

Bild.ba | Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Previous articleU Sloveniji masovno nepovjerenje prema cjepivu AstraZenece
Next articleKoja kraljica! Bakica iz Zagreba legendarno odgovorila na anketno pitanje novinarke