Ribar koji je iz rijeka spasio 31 osobu iznio jako pesimističnu prognozu glede Matejevog nestanka

U Beogradu traje potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, kojem se u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, nakon izlaska iz kluba Gotik, izgubio svaki trag.

Splićanin Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca 2021. u Beogradu. U petak, 14. siječnja 2022. potraga je proširena je i na obalu Dunava nizvodno od Beograda.

U Splitu je policija ponovno razgovarala s njegovim prijateljima, a ocu se u potrazi u petak priključio i vrh srpske policije.

Renato Grbić, ribar koji je iz rijeke dosad spasio 31 osobu, komentirao je Matejev nestanak. Naglasio je da mu nema spasa ako je stvarno završio u ledenoj Savi.

“U hladnoj vodi se zagrijano tijelo poslije 10-15 minuta neizbježno anestezira. Osoba upadne u stanje slično djelovanju anestezije, upadnete u san bez bolova i patnje. Ako je stvarno Matej bio u vodi, tragičan kraj je nažalost neizbježan”, rekao je za Novu.rs.

Policija je rekonstruirala snimke s nadzornih kamera, prate se svi raspoloživi tragovi.


Matejeva oca Nenada Periša policija je obavijestila da je Matejev posljednji poziv bio upućen sestri njegova prijatelja. “Matej je nju posljednju nazvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon”, dodao je.

Kazao je i koja je posljednja poruka koju je dobio od sina. “‘Tata, ulazimo u Srbiju’. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci”, kazao je Nenad Periš.

Sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura za Dnevnik Nove TV kazao je kako – ako se vremena hvatanja signala podudaraju s prolaskom plutajućeg objekta Savom – onda je logično zaključiti da je mobitel bio ili na tom objektu, ili pri njemu. Uz pomoć podataka iz baznih stanica jako dobro se može rekonstruirati put kretanja, kazao je Lubura.

SOURCEBild.ba
Previous articleProfesor sa zeničkog fakulteta održao strašni, mobilizirajući govor: “Muslimani mogu biti samo gazije i šehidi”
Next articleMuškarac ubio bivšeg prijatelja nakon što je doznao da mu je silovao kćer, ali neće biti optužen za ubojstvo
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments