S Jadrana stižu užasavajuće vijesti: nestao Nijemac s djetetom, u tijeku velika potraga

Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima

Zrakoplov koji služi za potragu, foto: Twitter

U akvatorija otoka Krka traje dramatična potraga za dvoje državljana Njemačke, od koji je jedno dijete. Oni su u subotu isplovili na dasci za veslanje (SUP na napuhavanje) u smjeru otoka Krka iz Klenovice.

Nažalost, njih i dalje nema, a daska je pronađena oko 10 sati kod istočne obale otoka Krka. Pronađeno je i veslo. MORH je podigao avion Pilatus kako bi sudjelovao u potrazi.

Službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice u subotu navečer u 20:40, javio je o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, oba državljana Republike Njemačke, prenosi Dnevno.hr.

Oni su oko 17:00 isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

“Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura”, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

“Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05:00”, dodaje se u priopćenju.

MRCC Rijeka uz površinsko koordinira i zračno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadlijeće jutros od 08:45, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9.

“Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka”, napisali su na Twitteru.

SOURCEBild.ba
Previous articleEuro slabi, nije bio niži u posljednjih 20 godina, dolar je u zamahu, a evo što to znači u praksi
Next articleNova pljuska za Andreja Plenkovića: jedan koalicijski partner ga napušta na jesen
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments