Strahota u Hrvatskoj: autobus iz Poljske išao u Međugorje, sletio s ceste, 12 ljudi poginulo, mnogi se bore za život

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević kazala je da je na teren izašlo 16 timova hitne medicinske pomoći.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović kazao je kako je jutros u 5.35 Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autocesti A4 dogodila strašna prometna nesreća.

Informacija je došla od poljske državljanke, koja je bila u autobusu. Na teren su odmah izašle sve žurne službe, prva je izašla Hitna sa 16 timova, zatim policija i vatrogasci.

Naglasio je da je 11 osoba poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

– Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko liječenje, rekao je.

Božinović je istaknuo kako je dosta je putnika s teškim traumama, i to je nešto što treba imati u vidu.


Dodao je da je razgovarao s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, kao i s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom, a on se čuo s poljskim premijerom i izrazio mu sućut, njemu osobno i obiteljima stradalih.

Potpredsjednik Vlade kazao je kako je prema prvim informacijama, autobus krenuo iz mjesta u blizini Varšave, a radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje.

Božinović: Imamo koordinaciju s poljskim predstavništvom u Hrvatskoj

Potpredsjednik Vlade Hrvatske rekao je kako će na toj dionici autoceste tijekom dana biti problema u regulaciji prometa.

– Činimo sve da zbrinemo sve koji su u ovom trenutku u teškom stanju u hrvatskim bolnicama. Imamo koordinaciju s poljskim predstavništvom u Hrvatskoj, dodao je.

Grba-Bujević: Hitna je na mjestu događaja bila za desetak minuta

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević kazala je da je na teren izašlo 16 timova hitne medicinske pomoći.

– Dojava je stigla u 5.35, oni su na mjestu događaja bili za desetak minuta. Šest je pacijenata u bolnici Dubravi, šest na Rebru i šest je na Traumatologiji, odnosno Vinogradskoj. 11 je preminuo na licu mjesta, a jedna je preminula naknadno u KBC-u Rebro. Ukupno imamo 43 ozlijeđenih, od toga je 12 poginulih, istaknula je Grba-Bujević.

Kazala je kako se očekuje detaljan popis putnika od prijevoznika.

Teška nesreća dogodila oko 5,40 sati na autocesti u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji.

S kolnika je sletio autobus poljskih registarskih oznaka. Sumnja se da je vozač zaspao.

SOURCEBild.ba
Previous articlePazite ovo: Tko se popne na Mont Blanc mora platiti 15.000 eura za spašavanje ili za…
Next articleVijest koja je uzdrmala dvije države: hrvatski premijer uputio izraze sućuti poljskom kolegi povodom nesreće u kojoj je stradalo najmanje 12 osoba
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments