STRAVIČNO Glumica ubijena dok je čekala svog 11-godišnjeg sina

Proslavila se 2005. godine nakon glavne uloge u filmu La Reina del Sur, a glumila je i u brojnim meksičkim sapunicama.

Meksička glumica i pjevačica Tania Mendoza ubijena je dok je čekala svog 11-godišnjeg sina ispred nogometne akademije u gradu Cuernavaca u državi Morelos.

Kako prenosi BBC, Mendoza je čekala s drugim roditeljima ispred sportskog kompleksa kad su stigla dvojica naoružanih muškaraca na motoru. Jedan od njih pucao je više puta u nju prije nego što su pobjegli, prenosi Index.

Do dolaska hitne pomoći 42-godišnja glumica je već bila preminula, a motiv ubojstva nije poznat. Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim, ali još uvijek nitko nije uhićen, a slučaj će se voditi kao femicid, iako nisu navedeni detalji.

Mendoza je 2010. bila oteta, zajedno sa suprugom i 6-mjesečnim sinom. U autopraonici su ih otela trojica muškaraca, a nakon što su ih odveli na nepoznatu lokaciju, gdje su ih pretukli, pustili su ih. Nakon toga su tražili od njih novac i zahtijevali da napuste državu. Osim toga, Mendoza je policiji prijavila još nekoliko prijetnji smrću.

Proslavila se 2005. godine nakon glavne uloge u filmu La Reina del Sur, a glumila je i u brojnim meksičkim sapunicama. Posljednjih je godina bila posvećena karijeri pjevačice te je snimila pet albuma.


Prema službenim podacima Amnesty Internationala, prošle godine u Meksiku je ubijeno najmanje 10 žena svakog dana, a kod oko trećine žrtava, njih 940, radilo se o slučajevima femicida ili namjernog ubojstva žena samo zato jer su žene. To su nazvali “šokantnom epidemijom”. Femicid izaziva sve veću zabrinutost, no unatoč rastućem pokretu za podizanje svijesti o tom problemu, vlasti nisu uspjele zaustaviti porast broja ubojstava.

SOURCEIndex
Previous articleVIDEO Ponovno navijački neredi u Francuskoj, prvo zapalili tribine pa uletjeli na travnjak
Next articleDodik: BiH nije ni trebala biti formirana pa ne bi bilo ni krize
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments