Svjedok pucnjave u Zagrebu: Prvo se čula eksplozija, onda repetiranje oružja

Svjedok pucnjave u Zagrebu: Prvo se čula eksplozija, onda repetiranje oružja

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Rano jutros, u 4 sata, u Zagrebu je došlo do pucnjave, potvrđeno je Indexu ranije danas.

Ranjene su dvije osobe, muškarac i žena. Izvan su životne opasnosti.

Do pucnjave je došlo u Lovinčićevoj ulici na zagrebačkom Žitnjaku, nedaleko od sjedišta kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici.

U BMW u kojem su bili 31-godišnji muškarac i žena, njegova vršnjakinja, prvo se zaletio BMW talijanskih registracija u kojem su bili muškarac i žena koji su se verbalno obračunali s parom u prvom automobilu i napustili mjesto događaja. Potom su se tamo dovezla četvorica muškaraca, a jedan je počeo pucati na muškarca i ženu u čiji se BMW prethodno zaletio auto iste marke talijanskih registracija.

Napadači su još u bijegu.

“PRVO EKSPLOZIJA, A ONDA REPETIRANJE AUTOMATSKOG ORUŽJA”

– Čuo sam oko 4 sata ujutro, prvo je bila nekakva eksplozija, kao jača petarda, i onda se kasnije u dva navrata u nekoliko sekundi čulo repetiranje automatskog oružja, baš se moglo čuti automatsko oružje – kazao je stanovnik Peščenice.

– Policija u ovom trenutku raspolaže s određenim saznanjima o određenim osobama, idemo u tom smjeru, vršimo intenzivne provjere i sve druge radnje koje je potrebno poduzeti, međutim ja vas u ovom trenutku ne mogu izvijestiti o detaljima. Nadam se da ćemo to moći kad dovršimo kriminalističko istraživanje – kazao je voditelj Službe općeg kriminaliteta PUZ-a Zvonimir Petrović za RTL.

Na sitnije prekršaje susjedi su se u ovom kvartu već naviknuli.

– Kvart je ovako dosta specifičan, ove novije zgrade – mi smo malo pitomiji. Međutim, u kvartu ima sitnih prekršaja, kriminala i sličnih stvari. Zna se tko u ovom kvartu vozi talijanske pločice. Ali to su vam ljudi koji rade, a ne rade – rekao je stanovnik Peščenice.

Bild.ba