Tko je ugušio Ivanu? Određeni tragovi ostavljeni u iznajmljenom stanu, policija na tragu ubojice

Obdukcijom je utvrđeno da je djevojčica ugušena davljenjem, pa je protiv nepoznate osobe pokrenuta istraga za ubojstvo.

Određeni tragovi ostavljeni u iznajmljenom stanu Ivane K. (27) na Zvezdari u Beogradu, gdje je 24. prosinca pronađena mrtva, trebali bi policijske inspektore odvesti do njezina ubojice.

Obdukcijom je utvrđeno da je djevojčica ugušena davljenjem, pa je protiv nepoznate osobe pokrenuta istraga za ubojstvo. Svakodnevno se radi na identifikaciji i otkrivanju počinitelja.

Svi DNK tragovi, koji su pronađeni u njezinom stanu, uspoređuju se s DNK određenih ljudi koji su bili u njenom okruženju, kao i s DNK bazom podataka policije. Također, provjerom baznih stanica mobilne telefonije pokušava se utvrditi tko se u tom trenutku nalazio u krugu zgrade u kojoj je živjela. Pretpostavlja se da je ubijena dva dana prije nego što je pronađena, jer se roditeljima i braći dva dana nije javljala na telefon.

Također, policija provjerava sve njezine kontakte i komunikaciju, kao stručnjaci i njezin telefon ne bi li neke poruke ili možda pozivi upućivali na mogućeg ubojicu.

Ivana Krivokapić studirala je u Beogradu, a kako se nije javljala na telefon, njezina obitelj se zabrinula. Pozvali su rodbinu, koja je otišla u stan, no on je bio zaključan i nitko im nije otvorio vrata. Tada su ga kroz prozor uspjeli vidjeti kako leži na krevetu. Nakon toga je vrlo brzo stigao vlasnik stana, ali i policija, pa su ušli unutra i pronašli djevojku mrtvu. Na prvi pogled nije imala vidljivih ozljeda, no obdukcijski nalaz kaže da se ugušila. Prema nekim neslužbenim informacijama, koje se pojavljuju u javnosti, navodno je ugušena jastukom ili nekom krpom.


Prve sumnje su da ju je ubio netko koga poznaje i pustio u stan. U stanu nije bilo nereda, a ključ od stana nije pronađen u vratima. To ukazuje da je ubojica zaključao vrata i pobjegao s ključem.

Kamere tragaju za počiniteljem

Susjeda je policiji ispričala da se te večeri iz njenog stana čula buka kao da se s nekim svađala. Policija je uzela snimke i sa svih okolnih nadzornih kamera, kako bi se vidjelo tko je tog dana ulazio i izlazio iz zgrade te vidi li mu se lice, pišu Novosti.

Ivana K. pokopana je 27. prosinca na groblju u Lovćencu.

SOURCEBild.ba
Previous articlePolicijski pas otkrio 340 grama kokaina u automobilu 30-godišnjaka
Next articleIntervju dobrodošlice: Prijateljica BiH Fajon i ćevap diplomacija