Tri maloljetna Afganistanca i jedan Iranac grupno silovali maloljetnu Njemicu, uhićeni su

Osumnjičenim mladićima, ako im se dokaže krivnja za grupno silovanje, prijeti zatvorska kazna do sedam i pol godina

Ilustracija: Arhiva

Sada su sva četvorica za rešetaka, izvještavaju austrijski mediji o novim pojedinostima nakon stravičnog zločina odnosno grupnog silovanja 16-godišnje djevojke u blizini glavnog željezničkog kolodvora u Linzu, glavnom gradu austrijske pokrajine Gornje Austrije, za koji je osumnjičeno četvero mladića, 14-godišnjak i trojica 15-godišnjaka, a koje se dogodilo u srijedu, prenosi Vecernji.hr.

Kako piše dnevni list “Kronen Zeitung” policija je u četvrtak uhitila tri mladića, nakon što je policijska patrola ih uhvatila u jednoj zgradi blizu kolodvora kako siluju djevojku. Četvrti mladić je uspio pobjeći, ali se je jučer, kako izvještava austrijski dnevni list, sam u gradiću Vöcklabruck, nedaleko Linza, sam prijavio policiji tvrdeći “kako on nije ništa skrivio”.

Riječ je o 15-godišnjem Afganistancu. Od ostale trojice u pritvoru u Linzu, dvojica su također Afganistanci, a 14-godišnjak je Iranac, Jedan od njih šuti, a ostala dvojica tvrde da se radi o “suglasju oko seksualnih radnji”.

Žrtva silovanja je 16-godišnja Njemica, koja teško optužuje pritvorenu četvorku. Hoće li morati u istražni zatvor odlučivat će se vjerojatno danas, s obzirom na to da su stranog porijekla i da su potrebni prevoditelji, napominje glasnogovornica Državnog tužiteljstva u Linzu Ulrike Breiteneder. Tužiteljstvo je, kako ističu mediji, zatražilo istražni zatvor za nasilnu četvorku.

“Daleko je sve to od pokušaja”, više se radi o ”ponovljenim, svršenim zlodjelima kroz razne počinitelje”, istaknula je glasnogovornica Breiteneder.


Osumnjičenim mladićima, ako im se dokaže krivnja  za grupno silovanje, prijeti zatvorska kazna do sedam i  pol godina. Za odrasle osobe je ona dvostruko veća.

Austrijanci i predstavnici političkih stranaka, među kojima i Socijaldemokratske (SPÖ) su “bez riječi i najdublje moguće pogođeni” strašnim zločinom. S obzirom na to da se radi o osumnjičenim osobama stranog podrijetla, glasnogovornica za žene iz stranke “Zelenih” u Pokrajinskoj skupštini Gornje Austrije Dagmar Engl upozorila je da se taj “gnjusan čin” ne smije “politički instrumentalizirati”.

“Počinitelje treba bez – ako i ali – najstrože kazniti. Ovaj čin ide na račun napora koji su uloženi oko integracije. To šteti svim izbjeglicama iz kriznih područja, koji se ovdje ponašaju sukladno redu i zakonima”, rekao je zamjenik zemaljskog poglavara pokrajine Gornje Austrije iz desno populističke Slobodarske stranke (FPÖ) Manfred Haimbuchner. Istakao je kako  “on nije spreman ove ugroze ostaviti u zemlji” i “šopati ih na trošak poreznih obveznika”.

Domaći mediji navode kako ovaj slučaj grupnog silovanja podsjeća  na “slučaj Leonie”, 13-godišnje djevojčice iz Tullna kraj Beča, koju je 2021. godine u Beču silovalo nekoliko muškaraca, nakon čega je umrla. Počinitelji zločina, kada su vidjeli da je mrtva, njeno su tijelo odnijeli do obližnje zelene površine i prislonili ga uz drvo. Otkrili su ga slučajni prolaznici.

I u ovom gnjusnom grupnom silovanju sa smrtnim posljedicama osumnjičeno je četiri Afganistanaca starih između 16 i 23 godine. Četvrti počinitelj je uspio pobjeći u Veliku Britaniju, ali je pronađen i prije nešto više od tjedan dana izručen austrijskih policijskim organima i sada sjedi u istražnom zatvoru s prethodno uhićenom trojkom.

Dakle, austrijska policija i pravosuđe ima izuzetno mnogo posla, od kojeg se Austrijancima diže kosa na glavi.

SOURCEBild.ba
Previous articleRusi upali u zasjedu, pogledajte što su im priredili Ukrajinci
Next articleObjavljena satnica: Pomalo nezgodni termini u Kataru, pogotovo protiv Maroka, valja se snalaziti i tražiti slobodan dan
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments