Tužiteljstvo BiH prikupilo brojne dokaze: Tko će na optužnicu zbog aplikacije Sky

Na optuženičkoj klupi, kako stvari stoje, skoro će se naći na desetine osoba.

Ilustracija

Tužiteljstvo BiH prikupilo je brojne dokaze u predmetima „Transporter“, “Storage“ i „Staza“, koji se odnose na pripadnike narkogrupe koji su krijumčarili kokain iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine na područje Europske unije, a uhićeni su prije nekoliko mjeseci.

Blokirana imovina

Radi se o narkogrupi koja je raskrinkana dešifriranjem aplikacije Sky. Tužiteljstvo, iako uz određene opstrukcije i pokušaj da se istraga zaustavi, raspolaže dokazima kako je djelovala ova kriminalna grupa kojom je rukovodio prvoosumnjičeni Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Članovima ove grupe Sud BiH je, prema zahtjevu Tužiteljstva BiH, prije mjesec blokirao višemilijunsku imovinu, skoro više od 10 milijuna KM. Radi se o brojnim bankovnim računima, ali i stanovima, apartmanima, automobilima…

Blokada je nastupila nakon što je okončana financijska istraga protiv svih članova grupe koji su osumnjičeni za šverc kokaina iz Crne Gore u zemlje EU. Posebna je priča kako su pojedini članovi mafije i za koga sve odrađivali likvidacije u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.


Na optuženičkoj klupi, kako stvari stoje, skoro će se naći na desetine osoba. Uz Cvijetića, koji je nedavno pušten da se brani sa slobode uz određivanje kućnog pritvora, pripadnici ove grupe su Petar Dukić, Aleksandar Nikolić, Dragan Kresojević, Ivan Jurić…

Brojna ubojstva

Ali članovi opasne kriminalne bande su i Milivoje i Dušan Lovrenović, otac iz sin iz Bosanske Gradiške, osumnjičeni u predmetu “Storage”.

Milivoje Lovrenović zvani Čaruga, osumnjičen za brojna ubojstva. Svi su koristili Sky i bili povezani s pojedinim policijskim inspektorima. Ovaj dvojac je u bijegu, ali uhićeni su i njihovi suradnici. Interesantno će biti kada se uskoro otkriju imena s kim je u SIPA-i i OSA-i Čaruga bio na vezi.

Mutni poslovi OSA-e

Kod Cvijetića su, podsjećamo, pronađeni i povjerljivi podaci OSA-e te je utvrđeno da je komunicirao s pripadnicima tajne službe BiH, s kojima je razmjenjivao tajne podatke. Tužiteljstvo o tome vodi posebnu istragu jer je riječ o dokumentima i pripadnicima krim-podzemlja s područja cijelog zapadnog Balkana.

SOURCEAvaz
Previous articleJakirović: Uživamo u preostalim utakmicama; Dudić: Odmarali smo igrače za susret sa Zrinjskim
Next articleDžaferović o presudi Mujanoviću: Država agresor nema kredibilitet procesuirati građane BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments