U Neumu još uvijek gori, čeka se pomoć iz zraka

Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, nema ugroze za stanovnike.

Foto: BHRT

“Nakon duge i teške noći, požar je još aktivan, ali trenutno ne prijeti kućama”, javili su za Neum.online jutros iz Civilne zaštite.

Kako doznajemo, vatrogasci su cijelu noć branili sela i kuće i uspješno su to odradili. Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, nema ugroze za stanovnike.

Iz Civilne zaštite jutros kažu kako su jučerašnji dan i noć bili izuzetno teški i naporni za sve vatrogasce i pripadnike CZ , kao i kolege koje su im pritekli u pomoć. Naglasili su kako su dvije vatrogasne postrojbe iz Mostara ostale s njima na požarištu cijelu noć.

“Zahvaljujemo svim kolegama koji su jučer došli u pomoć, sami sigurno ne bismo uspjeli obraniti sve kuće. Ovako imamo dosta materijalne štete u Broćancu i Prapratnici ali na sreću nitko nije ostao bez krova nad glavom i nitko nije ozlijeđen”, poručio je Marko Tapalović iz CZ Neum.

Naćelnik općine Neum Dragan Jurković nakon ove teške noći za Neum kaže kako su vatrogasci odradili veliki posao i da se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.


“Zbog velike površine koja gori i dosta nepristupačnog terena, zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Čekamo na potpis i odobrenje Predsjedništva BiH. Nadamo se da helikopter dolazi uskoro. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj, jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika”, poručio je načelnik općine Neum Dragan Jurković.

Načelnik se zahvalio kolegama načelnicima i gradonačelnicima Stona, Metkovića, Mostara i Čapljine koji su stavili na raspolaganje svoje vatrogasne postrojbe koje su pomogle u gašenju ovog velikog požara.

SOURCEbild.ba
Previous articleVIDEO: Pogledajte kako protiče novi Mladifest u Međugorju
Next articleOMG, ne opet. Vraćaju se paklene vrućine. I noći će biti neugodne
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments