U padu helikoptera u blizini škole poginuo ukrajinski ministar unutarnjih poslova, ukupno 16 žrtava

Zasad nije jasno što je prouzročilo pad helikoptera. Rusija se nije oglasila, a ukrajinski dužnosnici nisu spominjali nikakav ruski napad na tom području.

Helikopter se u srijedu srušio u blizini dječjeg vrtića i stambene zgrade u gradu Brovariju nedaleko od ukrajinske prijestolnice Kijeva i ima žrtava, rekao je regionalni guverner.

“U vrijeme ove tragedije djeca i djelatnici ustanove bili su u vrtiću. Svi su sada evakuirani”, napisao je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Poginuo je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski, javio je AFP. U helikopteru su, prema izvještajima, bili njegov zamjenik Jevgen Jenin i državni tajnik. Prema zasad dostupnim informacijama, devet od 16 poginulih bilo je u helikopteru, piše Index.hr

Policijski glasnogovornik rekao je za javni servis Suspilne da je najmanje pet osoba ozlijeđeno te da ima i više mrtvih.


Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju goruću zgradu i čuju se vrištanja ljudi. Reuters nije mogao odmah provjeriti snimku.

Zasad nije jasno što je prouzročilo pad helikoptera. Rusija se nije oglasila, a ukrajinski dužnosnici nisu spominjali nikakav ruski napad na tom području.

“Saznajemo podatke o žrtvama i okolnostima”, rekao je Kirilo Timošenko, zamjenik predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

Previous articleIskočio vlak iz tračnica kod Novog Mesta, ozlijeđene su dvije osobe, evo detalja nesreće
Next articleVažan dužnosnik Europske unije podupire slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu, evo što bi to moglo značiti za tijek rata
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments