U Sankt Peterburgu gori povijesna tvornica, u velikom požaru poginuo je vatrogasac

Veliki požar koji je uzeo život jednog vatrogasaca, a dvojica su teško ozlijeđena, nastavio se u ponedjeljak širiti na području povijesne tvornice u Sankt Peterburgu, nekadašnje ruske carske prijestolnice.

Okolnosti izbijanja požara još su nepoznate i vatrogasci nastavljaju borbu s vatrom koja se vidi iz povijesnog središta Sankt Peterburga i zahvaća više od 10.000 četvornih metara, piše Hina.

“Manufaktura Nevski”, veliki kompleks od crvene opeke što ga je u XIX. stoljeću dao izgraditi engleski industrijalac, dugo je bila jedna od najvećih tekstilnih tvornica SSSR-a. Do danas je ostala djelomice industrijski pogon, jedan dio je napušten, a dijelom je iznajmljena kao trgovački prostor.

Jedan vatrogasac je poginuo pri gašenju, a dvojica su teško ozlijeđena, prenosi agencija France presse podatke ministarstva za hitne situacije. Vatra je i dalje jaka i guta obližnja stabla, a u gašenju sudjeluje 350 vatrogasaca.

Eksplozije i požari relativno su česti u Rusiji zbog zastarjele infrastrukture i nepoštivanja sigurnosnih normi. U prosincu je 11 osoba smrtno stradalo u požaru u domu za starije osobe u području Urala.


Rusko ministarstvo navelo je da je 40 ljudi evakuirano iz tvornice u jugoistočnom dijelu Sankt Peterburga. Istražni odbor pokrenuo je istragu zbog nemara koji je doveo do smrti. Prema državnoj novinskoj agenciji TASS, tijekom inspekcije u veljači i ožujku utvrđene su brojne nepravilnosti, posebice nedostatak alarmnih sustava i automatskog gašenja.

Bild.ba

Previous articleOpasna praksa: Namjerno inficiranje radi lakšeg prelaska granica
Next articleOglasili se iz Raiffeisen banke u vezi afere ”Dobnigg”