U Sarajevu izgorio automobil hrvatskih oznaka, strahuje se zbog prijetnji upućenih katolicima

"Na vozilima je načinjena materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Sumnja se na samozapaljenje", priopćila je policija, čiji pripadnici nastavljaju istragu.

Automobil hrvatskih registracijskih oznaka izgorio je u srijedu ujutro u jednom od sarajevskih naselja, a policija je objavila da pretpostavlja da je u pitanju samozapaljenje, no incident je uslijedio samo dan nakon što su na ulaznim vratima stana jedne katoličke obitelji ispisane poruke mržnje.

Automobil Citroen C 4 s registracijskim pločicama Pule bio je parkiran ispred stambene zgrade u naselju Dobrinja, a gasitelji su dojavu o požaru dobili nešto prije sedam sati. Vatra koja je izbila u prednjem dijelu vozila gdje je smješten motor proširila se na još dva automobila parkirana u blizini, koji su također znatno oštećeni.

Sarajevska je policija u utorak identificirala i privela osobu za koju je utvrđeno kako je na ulaznim vratima stana jedne obitelji deklariranih katolika u Sarajevu ispisala poruke mržnje. Poruke su ispisane uz izvješeni adventski vijenac, a pozivale su na “pokrštavanje” te su sadržavale prijetnju ubojstvom.

Kao autor tih poruka identificirana je osoba za koju je utvrđeno da je duševni bolesnik. Sarajevska policija u srijedu je priopćila kako je zbog incidenta privedena osoba inicijala E.B. (36), a očevidom je utvrđeno da je on i po svome stanu ispisao poruke kakve je ostavio na vratima obitelji kojoj je prijetio. Nakon kaznene obrade, smješten je na liječenje u psihijatrijsku bolnicu u Sarajevu.

No taj je slučaj odmah dobio veliku medijsku pozornost, posebice nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila kako bi incident mogao biti reakcija na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.


SOURCEHina
Previous articleSuljagić širi tračeve: U istočnoj Bosni se dijeli oružje, svađajte se dok ih opet ne pokolju
Next articleSDP-ovac Helez: “Legitimno predstavljanje su izmislile barabe iz zapadne Hercegovine”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments