Ubadao ljude nožem i vikao “Allahu akbar”, policija ga likvidirala

Svjedok napada je rekao kako da je čuo čovjeka s nožem kako viče “Allahu akbar”.

Ilustracija: Arhiva

Policija je u njemačkom gradu Ansbachu usmrtila muškaraca (30) za kojeg se sumnja da je noževima napao nekoliko ljudi na željezničkom kolodvoru u četvrtak oko 18 sati.

Prema pisanju njemačkih medija, radi se o Afganistancu koji je u Njemačku ušao 2015. godine, a policiji je od ranije poznat zbog niza kaznenih djela povezanih s drogom i fizičkim ozljedama. Živio je u Ansbachu.

Svjedok napada je rekao kako da je čuo čovjeka s nožem kako viče “Allahu akbar”.

U napadu je Afganistanac ranio dvije muške osobe u dobi od 17 i 20 godina. Obojica muškarca su se uspjela spasiti. Srećom, prva žrtva je zadobila samo tragove davljenja na vratu, druga je zadobila ubodne i posjekotine, te je prevezena u bolnicu.

Patrola policije je stigla na mjesto napada oko četiri minute nakon prvog poziva hitnoj pomoći. Kad je policija napadaču rekla da spusti nož, on je pokušao pobjeći.


Dvojica policajaca su ispalila potom tri hica iz svojih službenih pištolja, smrtno ranivši napadača. Preminuo je na mjestu zločina.

Za sada se ništa ne zna o pozadini zločina, kao i mogućim motivima napada, piše Fenix magazin.

SOURCEBild.ba
Previous articlePoznati glumac tvrdi da ga je sigurnosna služba susjedne zemlje (Hrvatske) skinula s mjesta direktora sarajevskog teatra…
Next articlePokojna britanska kraljica rodica je s posljednjim ruskim carem, pogledajte kako se biranim riječima od nje oprostio Kremlj
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments