Uhićen muškarac osumnjičen da je ubio čak 26 žena u Rusiji

U Rusiji
U Rusiji

U Rusiji je posljednjih godina bilo nekoliko suđenja serijskim ubojicama. Bivši sibirski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotni zatvor

Ruski istražitelji priopćili su danas da su uhitili muškarca osumnjičenog da je ubio 26 starijih žena čije je domove opljačkao 2011. i 2012. godine.

Radik Tagirov (38) bravar koji živi u Kazanju, 800 kilometara istočno od Moskve, uhićen je poslije sustavnog rada policije, koja je provela više od 1.000 genetskih ekspertiza, navodi se u priopćenju Istražnog odbora, glavnog tijela za kaznene istrage u Rusiji.

Prema navodima istražitelja, ubojstva su počinjena u 12 regija Rusije. Međutim, biološki (genetski) tragovi i otisci cipela otkriveni na mjestima zločina ukazali su da je u pitanju jedan ubojica, navodi se u priopćenju.

Tagirov, kojem se 2009. godine sudilo zbog krađe, nalazi se na ispitavanju.


U Rusiji je posljednjih godina bilo nekoliko suđenja serijskim ubojicama. Bivši sibirski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotni zatvor zbog 78 ubojstava žena između 1992. i 2007. godine.

Silovao je i ubijao svoje žrtve nakon što im je noću nudio vožnju, ponekad u policijskom vozilu izvan svog radnog vremena, javila je Beta.

Aleksandar Pičuškin koji je u ruskom tisku prozvan “šahovskim ubojicom”, osuđen je 2007. u Moskvi na doživotni zatvor zbog 48 ubojstava, uglavnom između 2002. i 2006.

Priznao je da je želio ubiti 64 puta, odnosno koliko ima polja na šahovskoj ploči.

Bild.ba

Previous articleVeliki trijumf Širokog na Pecari protiv Slobode
Next articleOtkriveno ima li napad u Njemačkoj veze s terorizmom