Umrla djevojčica od pet godina, bila pozitivna na koronavirus

Nakon što je provela dvije tjedna na respiratoru, djevojčica od pet godina Skylar Herbert je umrla. Ona je u ožujku testirana pozitivno na Covid-19, a poslije je razvila rijedak oblik meningitisa i oticanje mozga.

Njena majka Lavondrija rekla je kako je njeno napredovanje zaustavljeno, a da doktori vjeruju da joj je mozak umro. Vjeruje se da je Skylar prvo dijete zaraženo koronavirusom koje je umrlo u Michigenu.

Njeni roditelji rekli su da ne znaju kako je djevojčica dobila virus, kao i da nije imala drugih zdravstvenih problema. Skylar je otišla u bolnicu 3. travnja, prenosi Avaz, i dobila je meningoencefalitis, rijetku komplikaciju koronavirusa, koja je uzrokovala oticanje moždanog tkiva i leziju na njenom prednjem režnju.

Prvi simptomi nisu odmah pokazali da je djevojčica zaražena Covidom-19. Roditelji su je odveli kod liječnika 23. ožujka nakon glavobolje koja nije bila ublažena lijekovima. Kada joj je dijagnosticirana upala grla, djevojčica je poslana kući s antibioticima.

Plakala je cijele noći i govorila kako glavobolja ne prolazi. Zvala sam doktora, a on mi je rekao da lijekovima treba 48 sati da djeluju. Kako je mnogo plakala, rekla sam suprugu da je odvedemo u urgentni centar, ispričala je njena majka.


Kada su je odveli tamo, test je pokazao da je pozitivna na koronavirus. Glavobolja i blaga groznica smatrani su nuspojavama. Skylar je otpuštena dan poslije, ali se vratila u bolnicu poslije nekoliko sati.

Poslije napada i visoke temperature, smještena je u bolnicu, gdje je otkriveno da ima meningitis. Nažalost, djevojčica više nikad nije otvorila oči.

Bild.ba

Previous articleŽZH drugi dan zaredom nema novozaraženih
Next articleHNŽ | Preko tisuću ljudi dobilo otkaz u travnju