Umro je mladić. Policija kaže da se predozirao, a očajna majka krivi njih: ‘Donirala sam organe i svi su zdravi…’

Mladiću je pozlilo tijekom policijske intervencije. Kako pišu mediji, progutao je nepoznatu količinu droge.

Međutim, majka kaže da su policajci prekoračili ovlasti. Mladić je preminuo u KB Sveti Duh, piše 24sata.

“Da, moj sin je preminuo. Upravo dogovaram pokop, donirala sam njegove organe, svi su zdravi što ne bi bili da je progutao drogu”, kratko je rekla majka mladića (36) iz Zaprešića.

On je s još devetoricom osumnjičen za preprodaju droge. Proteklog utorka pretražili su mu dom i druge prostore koje koristi. Osim mobitela, pronašli su i 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina i uređaj za vakuumiranje…

Teško se otrovao nakon što je, najvjerojatnije iz straha, progutao nepoznatu količinu droge.


Kako je priopćila policija, policajci su upotrijebili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje kako ne bi pobjegao. Navode da se nije žalio na ozljede i tegobe, ali mu je 10 minuta kasnije pozlilo.

“Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije”, priopćili su iz policije.

Mladićeva majka ispričala je kako su joj pozvonili zbog pretresa i kako su se na sina bacili potrbuške čim je došao.

“Jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: ‘Gušim se. Nemam zraka’, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako”, govori majka jednog od uhićenih u Zaprešiću, prenio je Direktno.hr.

Bild.ba

Previous articleHrvatska: Vlada preraspodjelila sredstva za oporavak ekonomije od korone
Next articleUhićen crnogorski poduzetnik zbog zloupotrebe položaja