Užas u Švedskoj: Mirza 50 puta ubo trudnu partnericu, nakon ubojstva otišao po cigarete i Coca-Colu

U presudi Okružnog suda u Malmöu, čin je ocijenjen kao posebno nemilosrdan i karakteriziran brutalnošću.

Mirza Bešić (Foto: Policija)

Mirza Bešić (42) porijeklom iz BiH osuđen je na doživotni zatvor u Švedskoj nakon što je u prosincu 2021. godine ubio trudnicu, inače svoju partnericu, u mjestu Åkarp.

Mirza Bešić je 3. prosinca prošle godine pozvao hitnu službu i priznao ubojstvo 32-godišnjakinje. Nakon toga se odvezao do policijske postaje u Lundu i ispričao što je uradio.

Nakon pola godine je osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer je usmrtio djevojku kao i fetus u utrobi trudnice.

U presudi Okružnog suda u Malmöu, čin je ocijenjen kao posebno nemilosrdan i karakteriziran brutalnošću.

“Zločin je bio usmjeren na nezaštićenu, fizički slabiju stranu, koja je bila bliska izvršitelji. Učinjeno je u zajedničkom domu u kojem je žrtva imala pravo osjećati posebnu sigurnost”, navodi se u presudi.


Djevojka i Mirza Bešić nisu dugo bili par kada je ona ostala trudna i nosila je djevojčicu. Prema pisanju švedskog Aftonbladeta, on se navodno u rujnu prošle godine počeo mijenjati i njegovo psihičko stanje se pogoršavalo. Čak je njegova partnerica priznala svojoj sestri kako Mirza ne pokazuje radost zbog bebe.

Tijekom ispitivanja Bešić je rekao da se dugo osjećao loše i da je doživljavao kao da su svi, pa i njegova partnerica, bili protiv njega. Također je kazao da je dan prije ubojstva pokušao izvršiti samoubojstvo.

“Smračilo mi se. Uzeo sam nož i ubo je. Meni je sve postalo potpuno ‘crno’. Onda sam samo htio otići odatle”, rekao je na ispitivanju.

Nakon ubojstva je otišao u trgovinu i kupio cigarete i Coca-Colu. Zatim je otišao kući kod oca i rekao mu što je uradio prije nego što je nazvao hitnu službu (SOS).

Na pitanje operatera zašto je ubio partnericu nije mogao dati jasan odgovor.

“Bio sam pod stresom zbog svega i tako sam osjetio da je i ona umiješana”, odgovorio je.

Kada su stigli policija i hitna pomoć, žena koja je bila trudna u 27. tjednu pronađena je mrtva u krevetu.

Ubojica je ranije bio nekažnjavan. Na sudu je priznao da je nanio ozljede svojoj partnerici, ali je negirao “odgovornost za zločin zbog nepostojanja namjere”, navodi se u presudi.

U predmetu je obavljen sudsko-psihijatrijski vještačenje kojim je utvrđeno da nije patio od teškog psihičkog poremećaja, ni u vrijeme ubojstva ni kasnije, prenosi Klix.ba.

SOURCEBild.ba
Previous articleSkok 2: Velika pobjeda HV-a i HVO-a, agresor je potisnut i stvoreni su bitni preduvjeti za Oluju
Next articleIzetbegović je ispričao nadrealnu priču koja podsjeća na bajku, navodno je nasmijao Daula i Webera u Europskom parlamentu…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments