Užas u zatvoru: Narkobos iz Trebinja Milan Matković zašio sebi usta

"Zatvorenik je nanio sebi tjelesne ozljede tako da je sebi zašio usta. Njegove ozljede su sanirane i nisu teške"

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhićene po nalogu Tužiteljstva BiH zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutačno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu.

Ovu informaciju je potvrdio upravnik državnog zatvora Siniša Perković koji kaže da je Matković to uradio jutros.

“Zatvorenik je nanio sebi tjelesne ozljede tako da je sebi zašio usta. Njegove ozljede su sanirane i nisu teške”, rekao nam je Perković.

Dodao je da je Matković također stupio i u štrajk glađu. Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi osumnjičeni Milan Matković i druge osobe koje se sumnjiče u kaznenom predmetu koji se vodi pred Sudom BiH, a trenutačno se nalaze u pritvorskim jedinicama Državnog zatvora radi izvršenja kaznenih sankcija u Vojkovićima, jutros su stupili u štrajk glađu zbog, kako navode, kršenja njihovih ljudskih prava.

Osumnjičeni smatraju da u njihovom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu zbog stalnih pritisaka kako medija, tako i raznih visokih dužnosnika, uključujući i međunarodne dužnosnike vezane uz BiH.


Njihovi odvjetnici zastupnici u ovom kaznenom predmetu, Lejla Čović i Jasmin Alikadić su potvrdili ove navode.

“Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici, kao i da je došlo do samoozljeđivanja osumnjičenog Milana Matkovića. Mi kao branitelji, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujući stalne neistinite, medijske napise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, izravne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužiteljstvo BiH i Sud BiH, što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku. Mi kao branitelji učinit ćemo sve kako bi zaštitili njihova ljudska prava i iskoristit ćemo sve moguće pravne lijekove, kako pred domaćim, tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija”, stoji u zajedničkoj izjavi Čović i Alikadić.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleDogovorene pozicije? Erduan Kafedžić favorit za novog ravnatelja OSA-e, Mirko Kuprešaković umjesto Zorana Galića
Next articleNije gospođa Knezović u pitanju: Žena osuđena jer je za muža krivotvorila 23 glasa
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments