Uzrok nesreće se istražuje: Kamion se zabio u ožalošćene ljude na krematoriju, poginulo 17 ljudi, više od 20 ozlijeđenih

U izvješćima lokalnih medija nije spomenuto je li krematorij bio posebno prometan zbog golemog vala zaraze koji je preplavio Kinu.

Image by Andreas Lischka from Pixabay

Kamion se zabio u skupinu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijem u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a ozlijeđeno 22 ljudi, objavila je državna novinska agencija Xinhua u nedjelju.

Nesreća se dogodila nešto poslije ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanchanga u pokrajini Jiangxi.

Novinska agencija citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorija. Navodno su ostavljali svijeće i hranu uz cestu, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sljedeći dan pristupe krematoriju.

Uzrok nesreće se istražuje, javila je Xinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.

U izvješćima lokalnih medija nije spomenuto je li krematorij bio posebno prometan zbog golemog vala zaraze koji je preplavio Kinu.


Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obvezne karantene, Kina je 7. prosinca odustala od svoje stroge politike nulte stope covida-19.

Od tada, najmnogoljudnija zemlja na svijetu bilježi brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od kroničnih bolesti.

Bolnice su prepune, krematoriji rade neprekidno. Prema procjenama, do sada su umrli deseci tisuća ljudi. Peking je prestao objavljivati brojke zaraženih.

SOURCEHina
Previous articleNjemačka uskoro donosi novi zakon o državljanstvu, ovo su važni detalji koji bi vas mogli zanimati ako živite ili planirate živjeti tamo
Next articlePovijest se ne ponavlja, ona se rimuje: Prije 21 godinu Talijani se bunili jer se cijene zaokružuju zbog eura
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments